Προς αναστολή λειτουργίας έως 10 Απριλίου τα δικαστήρια

Share Button

Ενημέρωση: Με νεότερη ανάρτηση στο Facebook του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού, έγινε γνωστό ότι η νεότερη πληροφόρηση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης κάνει λόγο για παράταση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων έως και την 10η Απριλίου, με τη σχετική ΚΥΑ να αναμένεται αύριο.

Παρατίθεται και η προηγούμενη ενημέρωση: Την παράταση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων και εισαγγελιών εώς την 1η Μαΐου φαίνεται να έχει αποφασίσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ.18176 έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής αναστολής λειτουργίας όλων των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών στο σύνολο της Επικράτειας και της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως και 27.3.2020.

Σύμφωνα με την ανάρτηση στο Facebook του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού, μετά από προφορική επικοινωνία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπήρξε πληροφόρηση πως εντός της ημέρας θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση, η οποία θα παρατείνει την αναστολή των Δικαστηρίων μέχρι και την 1/5/2020.

Η απόφαση θα περιλαμβάνει και μια σειρά άλλες ρυθμίσεις για επιμέρους ζητήματα.

Σήμερα αναμένεται και η υπουργική απόφαση για τον καθορισμό της διαδικασίας και των τελικών δικαιούχων της ενίσχυσης των 800 ευρώ, στην οποία, όπως φαίνεται από τις τελευταίες δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών, θα ενταχθούν μόνο οι εργαζόμενοι δικηγόροι και όχι οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το ίδιο θα ισχύσει για μηχανικούς, γιατρούς και λογιστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.