Προς εφαρμογή από τις 6 το πρωί της Πέμπτης τα μέτρα – Ρεβεγιόν ως τις 02:00 στην εστίαση

Share Button

Η δυναμική που αναπτύσσει η πανδημία βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Θάνο Πλεύρη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατεύθυνση που έδωσε ο πρωθυπουργός είναι τα μέτρα που είχαν προαναγγελθεί για τις 3 Ιανουαρίου να έρθουν νωρίτερα, με την εφαρμογή τους, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες να τίθεται σε ισχύ στις 6 το πρωί της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου. Σε κάθε περίπτωση καθοριστικό ρόλο στις όποιες αποφάσεις θα διαδραματίσει η εισήγηση της επιτροπής ειδικών που συνεδριάζει σήμερα στις 13.00.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψη και επιτελείς του υπουργείου Υγείας ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 3 το απόγευμα από τον Θάνο Πλεύρη.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο το οποίο απαιτεί καθημερινή αξιολόγηση και συνεχή προσαρμογή στις νέες καταστάσεις που προκύπτουν, γεγονός που καταρρίπτει την κριτική των τελευταίων ημερών περί «μπρος – πίσω» όσον αφορά τη λήψη μέτρων. Παράλληλα επισημάνθηκε ότι αυτή τη στιγμή η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των νοσούντων με κορονοϊό που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ αφορά κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα.

Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα, χωρίς να αποκλείονται επιπλέον προσαρμογές, είναι τα εξής:

  • Λειτουργία καταστημάτων διασκέδασης/εστίασης έως τις 24:00, ενώ στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα. Εξαίρεση για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πιθανόν να αποτελέσουν τα εστιατόρια, τα οποία ίσως μείνουν ανοικτά έως τις 2 το πρωί.
  • Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες ενώ η μουσική θα διακόπτεται εάν δεν τηρούνται οι περιορισμοί.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και από τους εργαζόμενους στην εστίαση.
  • Σύσταση για διπλή ή υψηλής προστασίας μάσκα σε περιπτώσεις συγχρωτισμού
  • Περιορισμός 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα στα γήπεδα
  • Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως το 50%
  • Αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία και επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρόνιων πασχόντων

Σε κάθε περίπτωση το Μέγαρο Μαξίμου παραμένει επικεντρωμένο στην επίλυση της δύσκολης εξίσωσης, η οποία αφενός έχει ως στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής αφετέρου στη διατήρησης της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *