Προς παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τέλος Ιανουαρίου – Ποια αλλαγή συζητείται

Share Button

Εβδομάδα αποφάσεων και επανεκτιμήσεων αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας είναι αυτή που διανύουμε.

Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τον Σωτήρη Τσιόδρα, την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Αποφάσεις, όπως ήταν αναμενόμενο δεν ελήφθησαν, όμως έγινε μια πρώτη αποτίμηση της πορείας της “Ο” στην χώρα καθώς πλέον είναι το στέλεχος του κορονοϊού που κυριαρχεί.

Αυτό που πλέον βγαίνει ως πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η “Όμικρον” μπορεί να προκαλεί πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μια και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνουν, η μετάλλαξη όμως δε δείχνει να έχει την ίδια επικινδυνότητα με εκείνη της Δέλτα, καθώς προσβάλλει κυρίως το ανώτερο και όχι το κατώτερο αναπνευστικό. Το συγκεκριμένο στοιχείο θα αποτελέσει τον οδηγό για τις επόμενες κινήσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και των επιστημόνων, με τα επόμενα 24ωρα να θεωρούνται κομβικά για την λήψη αποφάσεων.

Τρίτη και Τετάρτη θα συνεδριάσει η επιτροπή των επιστημόνων προκειμένου να αξιολογήσει και εκείνη με την σειρά της την πορεία της πανδημίας και βεβαίως να καταθέσει τις εισηγήσεις της για το κατά πόσο χρειάζονται νέα περιοριστικά μέτρα. Με δεδομένο το γεγονός ότι τα όσα ισχύουν λήγουν στις 16 Ιανουαρίου θα πρέπει να αποφασιστεί το τί θα γίνει τις δύο πολύ κρίσιμες δύο τελευταίες εβδομάδες του πρώτου μήνα του 2022.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή αυτό που συζητείται στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι η παράταση του πακέτου μέτρων που σήμερα βρίσκεται σε εφαρμογή γιατί δεν έχει επέλθει ακόμα η κορύφωση της πανδημίας και τις επόμενες δύο εβδομάδες προβλέπεται ότι θα υπάρξει ακόμα σημαντική πίεση σε επίπεδο κρουσμάτων και εισαγωγών στο σύστημα υγείας.

Το μόνο που πιθανόν να συζητηθεί είναι η πιθανότητα να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αλλάξει ούτε ο περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας ούτε και στους όρθιους.

Την ίδια ώρα καλά πληροφορημένη πηγή τονίζει στο liberal.gr ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν προκρίνει , τουλάχιστον αυτή την στιγμή, το ολικό “φρένο” σε ανεμβολίαστους στους εξωτερικούς χώρους. Η ίδια πηγή σημειώνει ότι μετά και την καθιέρωση του επταμήνου ως προς την λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε σχέση με την τρίτη δόση σε όλους τους ενήλικες, δεν υπάρχει κάποιος λόγος σε αυτή την συγκυρία για περαιτέρω μέτρα με στόχο τους ανεμβολίαστους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *