Πρόσκληση συμμετοχής στις νέες εφαρμογές του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Share Button

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι πολύ σύντομα θα διαθέτει νέα διαδικτυακή παρουσίαση με πληθώρα νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τα μέλη του, για την προβολή και διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών των Θεσπρωτικών επιχειρήσεων με σκοπό την ενδυνάμωση των συνεργιών, την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Η νέα διαδικτυακή μας δομή υλοποιείται στα πλαίσια του έργου «Ψηφιακές Δράσεις του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του νομού Θεσπρωτίας».
Μέσα από αυτή δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας ΔΩΡΕΑΝ, από το κάθε επιχείρηση – μέλος του Επιμελητηρίου (με δική της ενέργεια, και χωρίς να απαιτείται η ειδική γνώση εργαλείων πληροφορικής), του δικού του mini site για την προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών του στην κατάλληλη ανά δραστηριότητά του σελίδα (τουρισμού – εξαγωγών – shop in a shop).

Συγκεκριμένα οι νέες σελίδες αφορούν:

1. Υποσύστημα Ανάπτυξης Ηλεκτρονικής Αγοράς Τοπικών Προϊόντων για την προβολή και διάθεση των προϊόντων καθώς και την ενδυνάμωση των συνεργιών (web & mobile).
Πρόκειται για ένα Ηλεκτρονικό Εκθετήριο Προϊόντων (Show room), όπου οι επιχειρήσεις θα μπορούν παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους με πλήρη περιγραφή. Οι αγοραστές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ιδιαίτερα ευέλικτο μηχανισμό αναζήτησης για να εντοπίσουν το προϊόν / υπηρεσία που επιθυμούν. Στην ολοκληρωμένη πληροφοριακή πλατφόρμα προβλέπεται ελεύθερη συμμετοχή όλων των παραγωγών της περιοχής, όπου θα παρέχεται ηλεκτρονική παρουσία των προϊόντων τους με μορφή shops-in-a-shop.

2. Υποσύστημα υποστήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων του νομού (web & mobile)
Πρόκειται για Ψηφιακή Υπηρεσία προβολής μέσω Διαδικτύου, των τουριστικών επιχειρήσεων – μελών του Επιμελητηρίου, που θα αποτελέσει τον Επιχειρηματικό Οδηγό Τουριστικών Επιχειρήσεων του Νομού.

3. Υποσύστημα προβολής των εξαγωγικών επιχειρήσεων του νομού (web & mobile)
Πρόκειται για Ψηφιακή Υπηρεσία προβολής των εξαγωγέων του Νομού Θεσπρωτίας μέσω Διαδικτύου, που θα αποτελέσει τον Επιχειρηματικό Οδηγό Εξαγωγέων του Νομού.
Μέσω της εφαρμογής θα παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας ειδικού θεματικού επιχειρηματικού οδηγού εξαγωγέων του νομού που θα στηρίζεται στις πληροφορίες που η ίδια η επιχείρηση-μέλος θα καταχωρεί και θα συντηρεί στην εταιρική της παρουσία (εταιρικό minisite).

Στα πλαίσια του έργου, προσφέρεται η δυνατότητα δημιουργίας από την ανάδοχο εταιρεία του έργου, των πρώτων 250 mini sites, ως “οδηγό” προς μίμηση από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου.

Ειδικότερα προβλέπεται κατασκευή από την ανάδοχο εταιρεία για αντίστοιχες επιχειρήσεις:
α) 100 mini sites στο Υποσύστημα Ανάπτυξης Ηλεκτρονικής Αγοράς Τοπικών Προϊόντων για την προβολή και διάθεση των προϊόντων καθώς και την ενδυνάμωση των συνεργιών
β) 100 mini sites στο Υποσύστημα υποστήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων του νομού
γ) 50 mini sites στο Υποσύστημα προβολής των εξαγωγικών επιχειρήσεων του νομού

Καλούμε τις επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην προαναφερόμενη παροχή, να δηλώσουν άμεσα, και όχι πέραν της Παρασκευής 29/10 και ώρα 11:00, το ενδιαφέρον τους στην φόρμα https://forms.gle/HseANKH45CEHc8Dv5

Επισημαίνουμε ότι η επιλογή των αιτήσεων προς ένταξη θα στηριχθεί στα ακόλουθα κριτήρια:
1) Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου (κατά προτεραιότητα)
2) Δραστηριότητα επιχείρησης
3) Υπάρχουσα διαδικτυακή κατάσταση επιχείρησης
4) Σειρά προτεραιότητας Μη Τακτικών Μελών.

Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου, που δεν θα συμπεριληφθούν στην ανωτέρω παροχή κατασκευής mini site από την ανάδοχο εταιρεία του έργου, θα μπορούν με δική τους ενέργεια να δημιουργήσουν το δικό τους mini site, του οποίου η κατασκευή όπως αναφέρεται και παραπάνω είναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν απαιτεί ειδική γνώση εργαλείων πληροφορικής.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *