Προσλήψεις αναπληρωτών, αποσπάσεις, μετατάξεις: Το χρονοδιάγραμμα

Share Button

pinakasΑ. Την επόμενη βδομάδα αναμένεται να γίνουν μετατάξεις εκπαιδευτικών σε Διοικητικές θέσεις. Θα προηγηθούν οι μετατάξεις σε Περιφερειακές Δομές και στη συνέχεια οι μετατάξεις στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ.

Β. Στις αρχές Αυγούστου αναμένονται οι αποσπάσεις σε φορείς και από τις 20 Αυγούστου θα ξεκινήσουν οι αποσπάσεις σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ.

Γ. Την επόμενη βδομάδα θα βγει η εγκύκλιος για τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής.

Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε σήμερα Παρασκευή 17 Ιουλίου ο κ. Κορδής μας ενημερώνει για τα ακόλουθα:

1. Έγιναν δεκτές 8 αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών για σοβαρούς λόγους υγείας ή οικογενειακούς. Για το ίδιο θέμα απορρίφθηκε 1 αίτηση.

2. Συζητήθηκαν 60 αιτήσεις αμοιβαίας μετάθεσης εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του ΠΔ 50/1996 όπως τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 9 του ΠΔ 100/1997. Εξ αυτών ικανοποιήθηκαν 42 αιτήσεις και απορρίφθηκαν 18.

3. Συζητήθηκαν 26 αιτήσεις μετάταξης σε διοικητικές θέσεις οι οποίες και ικανοποιήθηκαν. Σημειώνεται ότι όσες μετατάξεις πραγματοποιηθούν θα γίνουν χωρίς την ταυτόχρονη μεταφορά της οργανικής θέσης και της αντίστοιχης πίστωσης. Παράλληλα έγιναν δεκτές 10 ανακλήσεις αιτήσεων μετάταξης.

4. Συζητήθηκαν 165 αιτήσεις εκπαιδευτικών για μετάταξη από κλάδο σε κλάδο. Εξ αυτών ικανοποιήθηκαν 27 αιτήσεις.

5. Εξετάστηκαν διάφορα θέματα ( ενστάσεις και επανεξετάσεις) σχετικά με τις μεταθέσεις στα μουσικά σχολεία. Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών δεν ικανοποιήθηκαν μειοψηφούντων των αιρετών σε αρκετές περιπτώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *