Προσπάθεια φίμωσης καταγγέλλει το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Share Button

Τη Δευτέρα 28/3/2022 ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων παρέστη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας όπου και κατέθεσε ψήφισμα με αφορμή την αιφνιδιαστική και ντροπιαστική  κατάθεση από την κυβέρνηση της  τροπολογίας  του νομοσχεδίου από τη κυβερνητική πλειοψηφία που αφορά την υποχρεωτική  άσκηση ένδικων μέσων από δήμους και περιφέρειες σε περιπτώσεις δικαστικών αγωγών που αφορούν στον προσδιορισμό ή τη μετατροπή σχέσης εργασίας από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ.

Η τροπολογία αυτή προβλέπει την προσφυγή της Δημοτικής Αρχής εναντίον των εργαζομένων μέσω απόφασης της οικονομικής επιτροπής,  χωρίς Δημοτικό Συμβούλιο, που σημαίνει ότι η ίδια η Δημοτική Αρχή που προσλαμβάνει και γνωρίζει τις ελλείψεις και την αναγκαιότητα του προσωπικού στις δομές της δεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει για τη μετέπειτα τύχη τους.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πάκος, απαξιωτικά, προσπάθησε να φιμώσει τον Πρόεδρο του Συλλόγου Υφαντή Σπύρο μη δίνοντάς του το λόγο.  Υποβάθμισε ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους που θίγονται άμεσα από αυτήν την τροπολογία με πρόσχημα ότι δεν απεστάλη αίτημα από μέρος του Συλλόγου για να μπει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ξεχνά φαίνεται πως τόσα άλλα ψηφίσματα  έχουν συζητηθεί στο παρελθόν μέσα στην ίδια αίθουσα κι εκτός ημερήσιας διάταξης, χωρίς διαβιβαστικά.

Αποφάσισε και διέταξε λοιπόν ο κ. Πάκος, να μη στηρίξουν και να  μη συζητήσουν το θέμα των συμβασιούχων συναδέλφων υποστηρίζοντας πως δεν είναι υποχρεωμένοι να συζητήσουν επί συνδικαλιστικών θεμάτων.

Όταν όμως τίθεται μείζον θέμα με συμβασιούχους εργαζόμενους και όταν μια τροπολογία απαξιώνει Δημοτικά Συμβούλια αλλά και εσάς κύριε Πρόεδρε , τότε είστε υποχρεωμένοι να συζητήσετε!!

Πρέπει όμως πρώτα να γνωρίζεται ποιος είναι ο ρόλος σας και ποιος ο ρόλος της Διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενους.

Σήμερα η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που φέρνει στη βουλή, ακολουθώντας την περπατησιά των προηγούμενων κυβερνήσεων, δίνει τη χαριστική βολή στο τσάκισμα της Μόνιμης και Σταθερής δουλειάς.

Το θέμα των συναδέλφων συμβασιούχων και το αίτημα για Μόνιμη και Σταθερή εργασία μας αφορά όλους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ:

 • Την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου, και υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση ή μη έφεσης πρέπει να αποτελεί απόφαση του εκάστοτε Δήμου.

 

 • Την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των δήμων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στους Παιδικούς Σταθμούς, στα ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ, Κοινωνικά Παντοπωλεία & Κοινωνικά Φαρμακεία, Κέντρα Κοινότητας, ΚΑΠΗ, Σχολικές Καθαρίστριες και των εργαζομένων που δουλεύουν με συμβάσεις covid.

Μαζικά κατεβαίνουμε στην απεργία  και στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στις 6/4/2022 πμ στην πλατεία δημαρχείου Ηγουμενίτσας.

 

Το ΔΣ

 

1 comment on Προσπάθεια φίμωσης καταγγέλλει το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

 1. Το ανέκδοτο της ημέρας.
  Αυτός που μου στέρησε παντελώς το δικαίωμα της υπεράσπισης στο τσιφλίκι του που λέγεται Σύλλογος Εργαζομένων. Αυτός που επέβαλλε δια βοής τον δημόσιο διασυρμό μου ως ρουφιάνος, ενώπιον των συναδέλφων μου. Αυτός που είκοσι μέρες τώρα , μαζί με τη γραμματέα του Συλλόγου κρύβονται για να μην μου επιδώσουν τη ΔΙΑΓΡΑΦΗ. Αυτός τώρα διαμαρτύρεται για στέρηση δικαιωμάτων και για Δημοκρατία.
  Παρόλο κομμουνιστής είναι πιστός στη Χριστιανική ρύση ‘’ τα καλά και συμφέροντα’’
  Αλήθεια ; κάποια στιγμή μήπως πρέπει εσείς τα ΜΜΕ να ενημερώσετε τον κόσμο για πιο λόγο με διέγραψε;
  Βαγγέλης Χαλμαντζής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *