«Πρόσβαση στο Όνειρο»-Ενα υπέροχο βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία αφιερωμένο στην μνήμη της Χριστίνας Πολίτη που έφυγε από την ζωή

Share Button

Συντελεστές του project

*Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ευανθία Ρεμπούτσικα για την παραχώρηση του κομματιού “Μέσα από Σένα ”

*Ευχαριστούμε Το κομμωτήριο Χριστίνα Πολίτη για την φροντίδα και τα υπέροχα μαλλιά της νύφης μας, για την εξυπηρέτηση και για όλο το εθελοντικό έργο της. Μεγάλο μάθημα ζωής για μας, με το χαμόγελο να φωτίζει το πρόσωπο της και να μας μεταδίδει ενέργεια και αγάπη. Καθώς και τα υπέροχα κορίτσια της Αγγελική Νάση, Σαβίνα Τατσάκη Bικτωρία Μπεράτη

*Ευχαριστούμε θερμά τον π. Ελευθέριος Κωνσταντής για την στήριξη και την φιλοξενία καθώς και την Μητρόπολη. Αξίζει να διευκρινιστεί ότι ο Ιερός Ναός Ευαγγελίστρια στην Ηγουμενίτσα διαθέτει μπάρα αναπήρων οι οποίες δεν φαίνονται για τις ανάγκες τις φωτογράφησης και του μηνύματος μας.

*Ευχαριστούμε θερμά το Sylvia’s Collection για το υπέροχο ρομαντικό νυφικό κai πέπλο, το μακιγιάζ, το χαμόγελο της και την σημαντική βοήθεια που μας πρόσφερε.

*Ευχαριστούμε πολύ την Ειρήνη-Σπυριδούλα Κώνστα για τα μπαλόνια την διακόσμηση και την βοήθεια στην λήψη φωτογραφιών.

*Ευχαριστούμε το Ζαχαροπλαστείο Βασίλης Σουτόπουλος για τις μπομπονιέρες την βοήθεια και την στήριξη στο έργο μας.

*Τέλος Ευχαριστούμε το ν Spyros Gkondrasγια την πολύτιμη βοήθεια του.

 

Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ο τρόπος με το οποίο η κοινωνία ορίζει την αναπηρία εξηγεί τις δυσκολίες που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία.

Στην πραγματικότητα η δυσλειτουργία έχει να κάνει ελάχιστα με τις δυσκολίες που βιώνουν τα άτομα. Η πραγματική αιτία είναι η ίδια η κοινωνία αφού κάνει την καθημερινότητα για τους ανθρώπους αυτούς, έναν Γολγοθά, λόγω της αδυναμίας πρόσβασης σε κοινόχρηστους χώρους, δημόσια κτήρια, μέσα μεταφοράς αλλά και εκκλησίες, όπου εδώ εστιάζουμε στο δικό μας θέμα φωτογράφησης αφού είναι υποχρέωση της κάθε ενορίας να υπάρχει πρόσβαση αναπήρων. Ο γάμος αποτελεί ένα κάστρο της ανθρώπινης ψυχής και αυτό ήταν το κίνητρο μας και η βάση της ιδέας μας.

Στόχος μας να φωνάξουμε πως όλοι είμαστε ίσοι, όλοι έχουμε δικαίωμα στο όνειρο. Υπάρχουν κι εκείνοι οι γάμοι που μπορούν για πολύ καιρό να μείνουν χαραγμένοι στην μνήμη, όχι μόνο των παρευρισκομένων άλλα και σε όσους δούν τις μοναδικές φωτογραφίες της γλυκιάς μας νύφης. Υποχρέωση μας να αποβάλουμε κάθε προκατάληψη για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, να είμαστε αρωγοί τους κάθε φορά που παρίσταται ανάγκη. Να θυμόμαστε ότι ο ένας για τον άλλον μπορεί να γίνει ένας μικρός «Θεός»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *