Προτάσεις προς την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας

Share Button

Γράφει ο Χρήστος Ζήγος

Θεώρησα χρήσιμο να δημοσιεύσω τις 4 προτάσεις μου προς την Επιτροπή Διαβούλευσης ως εκπρόσωπος της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ   ΗΠΕΙΡΟΥ.    « Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ » για τους παρακάτω λόγους :

1)     Και οι δύο συνεδριάσεις λόγο Κορωναιού έγιναν εξ αποστάσεως με τη χρήση της τεχνολογίας και δεν έγινε σωστή ενημέρωση , ανταλλαγή και σύνθεση απόψεων .

2)     Και για τα 4 θέματα οι προτάσεις μου αφορούν όλο το Δήμο Ηγουμενίτσας ( τους κατοίκους και τους φορείς) και πρέπει να πάρουν θέση και να πιέσουν για την υλοποίηση τους .

3)     Να τηρείτε η νομοθεσία που απορρέει από τα αντίστοιχα ΦΕΚ και όχι όπως έγινε στην σύνθεση της επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής , ένα μέλος της δεν εκπροσωπεί τον φορέα για τον οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ενημερώθηκε σωστά με αποτέλεσμα οι αποφάσεις της Τουριστικής Επιτροπής να έχουν νομικό πρόβλημα .

Πρόταση του Ζήγου Χρήστου τακτικού μέλους της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηγουμενίτσας κύριο Δονάτο Μαρτίνη

Για το 2ο θέμα: Κανονισμός λειτουργίας Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και  Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας, προτείνω την  αναβολή του 2ου θέματος για τους παρακάτω λόγους :

Η σύνθεση της επιτροπής τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του Δήμου έχει νομικό πρόβλημα όσον αφορά την εκπροσώπηση των φορέων του τουρισμού , όπως προβλέπεται και από τη σχετική νομοθεσία ΦΕΚ 87 Α΄( νομος 3852/10) αρ.70 και από τον προτεινόμενο κανονισμό άρθρο 2 ,παρ.6 .Στα όρια του Δήμου Ηγουμενίτσας λειτουργούν τέσσερα τουριστικά σωματεία , τρεις πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι και μια δευτεροβάθμια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ , οι οποίοι από κοινού με ομόφωνη απόφαση της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ   ΗΠΕΙΡΟΥ , με το από έγγραφο της πρότειναν ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος με νόμιμες διαδικασίες , δυστυχώς παρανόμως δεν έγινε δεκτό αλλά διαπιστώσαμε ότι συμπεριλήφθη ένας ιδιώτης χωρίς να έχει νόμιμη απόφαση-πρόταση από το ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσπρωτίας διότι η Ένωση Ξενοδόχων Θεσπρωτίας είναι σε αδράνεια εδώ και πολλά χρόνια χωρίς να έχει κάνει νόμιμες διαδικασίες παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου για να εκλέξει νόμιμο ΔΣ το οποίο με απόφαση του θα προτείνει ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος .

Επίσης σας γνωρίζω ότι ορισμένοι ξενοδόχοι συμμετέχουν σε Συλλόγους οι οποίοι είναι μέλη της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ   ΗΠΕΙΡΟΥ, μάλιστα σε δύο Συλλόγους είναι Πρόεδροι ξενοδόχοι .Για όλους τους παραπάνω λόγους σας παρακαλώ να αναβληθεί το 2ο θέμα έως ότου αποκατασταθεί η νομιμότητα στη σύνθεση της επιτροπής .

Παρακαλώ να ενημερωθεί ο Δήμαρχος και η νομική υπηρεσία του Δήμου .

Είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε .

 

Για το πρώτο θέμα κυκλοφοριακή μελέτη Δ.Κ Ηγουμενίτσας συμφωνώ με την κυκλοφοριακή μελέτη και προτείνω να συμπεριληφθούν :

  1. Χώρος parking για τα φορτηγά, νταλίκες και άλλα βαρέα οχήματα που έχουν προορισμό την Ιταλία για την αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης στους δρόμους πέριξ του λιμανιού και από τις δύο εξόδους της Εγνατίας έως την Τράπεζα Πειραιώς. Για το parking των φορτηγών αν δεν βρεθεί χώρος κοντά στις δύο εξόδους της Εγνατίας οδού, μπορεί να γίνει σε δημοτική έκταση δίπλα στον κόμβο του Βασιλικού.
  2. Χώρος στάθμευσης και εξυπηρέτησης των campers. Οι campers αποτελούν μια ειδική κατηγορία τουριστών υψηλού εισοδήματος και πολλοί δήμοι στο εξωτερικό και την Ελλάδα, για να προσελκύσουν τους τουρίστες, δημιούργησαν χώρους στάθμευσης και εξυπηρέτησης, με ασφαλή περίφραξη, παροχή νερού και αέρα, wc και ντουζ. Η χρήση του ανωτέρω χώρου προβλέπεται να γίνεται επί πληρωμή με κόστος οριζόμενο ανά ημέρα, που θα εισπράττεται από υπάλληλο του δήμου. Ο δήμος με τον τρόπο αυτό θα έχει έσοδα και θα δημιουργήσει ταυτόχρονα και τέσσερις νέες θέσεις εργασίας. Ως καταλληλότερη θέση προτείνεται η γωνιά στο 2 οχλμ Ηγουμενίτσας – Πλαταριάς.

Είμαι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΗΝ 24/07/2020

Για το 2ο θέμα συμφωνώ με τα αναγραφόμενα στο από 29/06/2020 πρακτικό της επιτροπής ποιότητας ζωής και προτείνω να συμπεριληφθούν και τα εξής :

  • Ο κανονισμός οικοδομικών εργασιών και έργων οδοποιίας να συμπεριλάβει τις τοπικές κοινότητες Ηγουμενίτσας , Λαδοχωρίου , Γραικοχωρίου και τις παραλίες Δρέπανο και Μακρυγυάλι .
  • Να συμπεριλάβει και τα έργα που εκτελούν η ΔΕΗ , ο ΟΤΕ , η ΟΛΗΓ Α.Ε , τα Υπουργεία , η Περιφέρεια και οποιοσδήποτε άλλος δημόσιος φορέας για το δίμηνο Ιουλίου –Αυγούστου όλες τις ημέρες .
  • Για να εφαρμοστούν τα παραπάνω χωρίς τις αντιδράσεις των εργολάβων και των τεχνικών εταιρειών θα πρέπει να προβλέπεται ρητά η δίμηνη απαγόρευση και στα τρία στάδια : Α) μελέτη του έργου , Β) προκήρυξη δημοπράτησης ,Γ) να συμπεριλαμβάνετε γραπτώς η δέσμευση και στην σύμβαση εκτέλεσης του έργου με τον ανάδοχο με πρόβλεψη αυστηρών προστίμων σε περίπτωση μη εφαρμογής της από 500 ευρώ έως 1.500 ευρώ την ημέρα αναλόγως το μέγεθος των παρανομιών –παραβάσεων .

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ « Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ »

Μέλος ΣΕΤΚΕ

Ταχ. Διεύθυνση: Παλιό Λιμάνι Ηγουμενίτσα

Ταχ. Κώδικας:  46 100 Ηγουμενίτσα

Τηλέφωνο : 2665-0- 27728

Fax : 2665-0-27738

Ηλεκτρ. Δ/νση www.triptoepirus .gr

e-mail :      [email protected]

 

+

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *