Προθεσμία μέχρι αύριο για τέλη κυκλοφορίας και ΕΝΦΙΑ

Share Button

ENFIAΔύο εργάσιμες ημέρες έμειναν στους πολίτες για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με την Εφορία, ειδικά σε ό,τι αφορά στην πληρωμή ΕΝΦΙΑ, τελών κυκλοφορίας και αλλαγών στο Ε9.
Όπως είναι φυσικό, επικρατεί το αδιαχώρητο στις τράπεζες, τα ΕΛΤΑ αλλά και τις εφορίες. Παρά την πολιτική αβεβαιότητα που δημιουργούν οι πρόωρες εκλογές οι φορολογούμενοι σπεύδουν την τελευταία στιγμή, να κλείσουν τις εκκρεμότητές τους με την εφορία πριν εκπνεύσει ο χρόνος, και βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Μέχρι αύριο, 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η 4η δόση ΕΝΦΙΑ. Όσοι δεν έχουν πληρώσει και τις προηγούμενες μπορούν να τις εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων με ετήσιο επιτόκιο 8,75%.
Έως το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας. Όσοι δεν τα πληρώσουν ως 31 Δεκεμβρίου θα πληρώσουν με το νέο έτος πρόστιμο το ισόποσο των τελών. Τα τέλη κυκλοφορίας πληρώνονται σε τράπεζες και ΕΛΤΑ με Ταυτότητα Οφειλής. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα πληρωμής στις τράπεζες χωρίς ειδοποιητήριο και Ταυτότητα Οφειλής, δίνοντας το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
Τέλος, σήμερα τα μεσάνυχτα κλείνει και η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet για την υποβολή διορθωτικών δηλώσεων ακινήτων, για την τελευταία πενταετία (2010-2014), μετά την άτυπη παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών για την προθεσμία που έληγε στις 19 Δεκεμβρίου. Μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί περισσότερα από 2,8 εκατομμύρια δηλώσεις, ενώ μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας, αναμένεται να σπάσει και το φράγμα των 3 εκατομμυρίων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: enfia.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *