Προβολή ντοκιμαντέρ για τον Καποδίστρια στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Share Button

P1011297H Ε.Ρω και ο Αχελώος TV με την υποστήριξη της Ιεράς Μονής Γηρομερίου και του Δήμου Ηγουμενίτσας παρουσίασαν το βράδυ της Δευτέρας σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Πάνθεον
στην Ηγουμενίτσα το ντοκιμαντέρ με θέμα: «Ι. Καποδίστριας: Η ζωή, οι αγώνες και το εγκώμιο του πρώτου Εθνικού Κυβερνήτη της Ελλάδος”.

Τον Δήμο Ηγουμενίτσας εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Γκίκας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Βαγγέλης Τζάνης.

Σύντομη περιγραφή

Μετά από επίπονη έρευνα και τηλεοπτικά «γυρίσματα» τριών ετών η Ε.ΡΩ. και ο Αχελώος TV παρουσιάζουν το ντοκιμαντέρ για την ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια. Τον εξ απορρήτων σύμβουλο και υπουργό του αυτοκράτορα της Ρωσίας Αλεξάνδρου Α΄ και μετέπειτα πρώτο Κυβερνήτη της Ανεξάρτητης Ελλάδας.
Ομάδα επιστημόνων σε συνεργασία με ειδικό τηλεοπτικό–κινηματογραφικὸ συνεργείο ακολούθησε πιστά σε Ελλάδα, Ελβετία, Ιταλία, Ρωσία και Αυστρία τα βήματα του Ιωάννη Καποδίστρια και τον διπλωματικό του αγώνα για τη θεμελίωση του Ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους.
Η σπονδυλωτή οπτικοακουστική παραγωγή χωρίζεται σε επτά ξεχωριστές θεματικές ενότητες – επεισόδια. Το πρωτογενές υλικό του ντοκιμαντέρ αποτελείται από κινηματογραφικά πλάνα, αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό και συνεντεύξεις επιστημόνων, οι οποίοι μελετούν το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια. Η μουσική επένδυση αποτελείται από κομμάτια του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη ενώ το έργο αφηγείται ὁ ηθοποιός Κώστας Καστανάς.
Το έργο αποτελεί το πρώτο ντοκιμαντέρ της σειράς “Ηρωικές μνήμες” που επιχειρεί να αναδείξει τη ζωή και την προσφορά ιστορικών προσωπικοτήτων που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στο Έθνος.
Εμπνευστής και πρωτεργάτης της ιστορικής παραγωγής, στη μνήμη του οποίου αφιερώνεται, είναι ὁ αείμνηστος Πρόεδρος της τηλεόρασης του Αχελώου, Γεώργιος Μπόκας.

P1011301P1011296P1011303P1011308

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *