ΠΣΑΠ: Προσφυγή στο ΣτΕ για άμεση έναρξη της Football League

Share Button

Στα… δικαστήρια προτίθεται να πάει ο ΠΣΑΠ για να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα της Football League.

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, στη συνεδρίαση της Παρασκευής 29/1, δεν πήρε καμία απόφαση για έναρξη των προπονήσεων στη  συγκεκριμένη κατηγορία, προκαλώντας αντιδράσεις στο ποδόσφαιρο. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών, με επιστολή που έστειλε την Τρίτη 2/2 στην Ένωση Α2 και Β’ Εθνικής, ζητάει να προσφύγουν από κοινού στο Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να πάρουν προσωρινή διαταγή για να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα.

Στην επιστολή του ο ΠΣΑΠ κάνει λόγο για «επαγγελματικά πρωταθλήματα και κατ’ επέκταση επαγγελματίες ποδοσφαιριστές δύο ταχυτήτων, χωρίς καμία δικαιολογητική βάση».

O Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, πάντως, μιλώντας στο SDNA, είχε τονίζει ότι ακόμη και τώρα υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για σέντρα στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα αρκεί να ανάψουν το πράσινο φως οι λοιμωξιολόγοι και να τηρηθούν τα απαραίτητα πρωτόκολλα.

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου έχει ως εξής:

Ύστερα από την έκδοση της από 29.01.2021 με αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.: 6877 ΚΥΑ, στην οποία για ακόμα μία φορά ουδεμία πρόβλεψη γίνεται για την εκκίνηση του πρωταθλήματος της Football League, ο ΠΣΑΠ απέστειλε σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 & Β’ Εθνικής κατηγορίας (Super League 2 – Football League) κύριο Λεωνίδα Λεουτσάκο, μέσω της οποίας τον καλούμε όπως από κοινού προσφύγουμε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αίτημα την ακύρωση της εν λόγω ΚΥΑ και τη χορήγηση προσωρινής διαταγής προκειμένου για την άμεση έναρξη του εν λόγω πρωταθλήματος.

Η διάκριση που υφίστανται οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Football League, σε σχέση με εκείνους των Super League 1 & Super League 2, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται επαγγελματικά πρωταθλήματα και κατ’ επέκταση επαγγελματίες ποδοσφαιριστές δύο ταχυτήτων, χωρίς καμία δικαιολογητική βάση, αφού οι ΠΑΕ και των τριών επαγγελματικών κατηγοριών έχουν υπογράψει και τηρούν το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο. Η διάκριση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και κατ’ επέκταση όλων των εμπλεκομένων φορέων δεν είναι ανεκτή από τον ΠΣΑΠ και τα μέλη του.

Θεωρούμε και πιστεύουμε ότι δεν είναι ανεκτή και από όλους όσους τα στελεχώνουν, συμπεριλαμβανομένης και της Ένωσης Super League 2 – Football League.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *