Ψηφιακό σήμα στη Θεσπρωτία δια μέσου Κέρκυρας….

Share Button

DIGEAΈστω και από…σπόντα η Ηγουμενίτσα πραγματοποίησε την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησε η εκπομπή της DIGEA Κέρκυρας. Ο Νομός της Θεσπρωτίας λοιπόν (έστω… αποσπασματικά και τμηματικά) εισήλθε στη νέα ψηφιακή εποχή δια μέσου Παντοκράτορα Κέρκυρας και ορισμένες περιοχές (όσα νοικοκυριά έχουν στραμμένη την κεραία των σπιτιών τους γυρισμένη προς την Κέρκυρα), απολαμβάνουν ήδη την παρακολούθηση τηλεόρασης με εικόνα και ήχο υψηλής ευκρίνειας.

Προκειμένου να πιάνουν ψηφιακά τα κανάλια των ιδιωτικών, δημόσιων και περιφερειακών σταθμών θα πρέπει να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, ως εξής:

Κανάλι 30: ALPHA – ANT1 – ART – E

Κανάλι 34: MEGA – MAKEDONIA – ΣΚΑΙ – STAR

Κανάλι 54: ARTTV – ΑΧΕΛΩΟΣ – ΒΗΜΑ – CORFU

Κανάλι 56: ΗΠΕΙΡΟΣ TV1 – ITV – KOSMO – START

Η ΝΕΡΙΤ παραμένει όπως έχει αναλογικά !!

Αν η τηλεόραση έχει αγοραστεί μετά το 2010 πιθανότατα διαθέτει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή.

Αν η τηλεόραση είναι παλαιάς τεχνολογίας, «κουτί», μπορεί να αναβαθμιστεί μ’ ένα αποκωδικοποιητή Standard Definition.

Αν ο τηλεθεατής διαθέτει πιο σύγχρονης τεχνολογίας τηλεόραση, αλλά δεν έχει δέκτη MPEG4 ενσωματωμένο, μπορεί να επιλέξει από το εμπόριο τον αποκωδικοποιητή που καλύπτει τις ανάγκες του.

Μένει τώρα να δούμε πότε θα ολοκληρωθεί πλήρως η μετάβαση μετά τις συνεχόμενες αναβολές και ματαιώσεις με πρόσχημα και δικαιολογία από την πλευρά της παρόχου εταιρείας τις καιρικές συνθήκες που δημιούργησαν τεχνικά προβλήματα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *