Ψήφισμα του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας σχετικά με την απόφαση αναστολής λειτουργίας του Υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στo Μαργαρίτι

Share Button

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, εκφράζει ομόφωνα την κατηγορηματική του αντίθεση στο κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στο Μαργαρίτι και υπερασπίζεται το δικαίωμα των κατοίκων της Δ.Ε. Μαργαριτίου να μπορούν να έχουν επί τόπου, πλήρεις και αποτελεσματικές ταχυδρομικές και λοιπές συναφείς συναλλακτικές – χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Για το λόγο αυτό είμαστε κάθετα αντίθετοι στην αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ Μαργαριτίου, γιατί αυτή η απόφαση είναι ενάντια στα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και διαφωνία μας για την επιλογή αυτή και καλούμε τη διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. και την Κυβέρνηση μέσω του εποπτεύοντος Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, να επανεξετάσουν το ζήτημα και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση ανάκληση της απόφασης και για την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ στο Μαργαρίτι.

Τέλος, θεωρούμε ότι οι ταχυδρομικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες ταμιευτηρίου και οι λοιπές συναφείς υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται στην έννοια των υπηρεσιών γενικού οικονομικού και δημοσίου συμφέροντος, δεν πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ιδιωτικοποίησης, αλλά αντίθετα πρέπει να ενισχυθούν οι αρμόδιοι κρατικοί και δημόσιοι φορείς, προκειμένου να λειτουργούν αποτελεσματικά, αποδοτικά και κυρίως να παρέχουν υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση στους πολίτες – χρήστες των υπηρεσιών.

 

                                                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

 

 

                                                                  ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *