Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για το ζήτημα της επισύνδεσης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη

Share Button

Με αφορμή το ζήτημα της επισύνδεσης του τηλεφώνου του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κ. Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και σχετικών πράξεων που συνέβησαν σε προγενέστερο χρόνο εις βάρος πολιτικών και φυσικών προσώπων και έγιναν κατά παράβαση των κανόνων δεοντολογίας εκ μέρους κρατικών υπηρεσιών ή υπηρεσιών ασφαλείας, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας εκφράζει την έντονη ανησυχία του.
Είναι καταδικαστέα οποιαδήποτε απόπειρα ή πράξη που καταργεί κάθε έννοια δημοκρατικών θεσμών, κινείται στα όρια του «παρακράτους», παραβιάζει τις ατομικές ελευθερίες, προσβάλλει την ανθρώπινη προσωπικότητα και δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες.
Η ανοχή τέτοιων πρακτικών, πέραν του ότι υπομονεύει τα θεμέλια των δημοκρατικών θεσμών της χώρας και την εκθέτει διεθνώς, θέτει υπό αμφισβήτηση το έργο και τον επιδιωκόμενο σκοπό ευαίσθητων κρατικών υπηρεσιών, όπως η ΕΥΠ και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας, που είναι επιφορτισμένες με την ασφάλεια του κράτους και των πολιτών.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας πέραν της ανησυχίας και της καταδίκης τέτοιων απαράδεκτων πρακτικών, ζητά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από την εξεταστική επιτροπή και την ελληνική δικαιοσύνη, καθώς και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την άμεση θωράκιση των θεσμών και των διαδικασιών, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά στη δημόσια ζωή του τόπου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *