Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την μεταφορά διαθεσίμων

Share Button

DIMARXEIO IGOUMENITSAS1. Καταγγέλλει ως απαράδεκτη την μεθόδευση της Κυβέρνησης και στην απόφαση της να προχωρήσει στην έκδοση της από 20-04-2015 Π.Ν.Π. γιατί:

i. Πραγματοποιήθηκε αυθαίρετα χωρίς να έχει προηγηθεί, με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, ένας ειλικρινής διάλογος προκειμένου να εξηγηθεί η οικονομική αναγκαιότητα και οι επείγουσες καταστάσεις που οδήγησαν στην ενέργεια αυτή αλλά και να αναζητηθούν λύσεις που δεν θα δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία των ΟΤΑ και σε τελική ανάλυση στην εξυπηρέτηση και την καθημερινότητα των πολιτών.

ii. Πλήττει ευθέως την κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, παρεμβαίνει ανεπίτρεπτα στην οικονομική διαχείριση των πόρων αυτοδιοικούμενων νομικών προσώπων όπως οι ΟΤΑ – κατά παράβαση των συνταγματικών διατάξεων που προβλέπουν την οικονομική αυτοτέλειά τους – και ακυρώνει το ρόλο της στην αυτόνομη και αυτοτελή διοίκηση των τοπικών υποθέσεων εκχωρώντας ουσιαστικά τη διοίκηση των Δήμων στο Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος.

2. Στην κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, απαιτείται συνεννόηση και συνεργασία. Η Αυτοδιοίκηση έχει δώσει δείγματα γραφής στο παρελθόν και είναι διατεθειμένη και τώρα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια, αρκεί η Κυβέρνηση να σεβαστεί την αποστολή της, να συμπεριφερθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να διαλέγεται μαζί της και να την καταστήσει συμμέτοχη στην αντιμετώπιση της δύσκολης δημοσιονομικής και κοινωνικής συγκυρίας.

3. Τέτοιες πρακτικές όπως η Π.Ν.Π., θα καταδικάζονται και δεν θα εφαρμόζονται. Επιφυλασσόμαστε δε, για συντονισμένες ενέργειες μαζί με τους υπόλοιπους Δήμους ώστε να ενημερωθούν και κινητοποιηθούν και οι πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *