Πυρά του Γιάννη Γόγολου στη Δημοτική Αρχή για τις εγκαταστάσεις των νηπιαγωγείων του Δήμου Ηγουμενίτσας

Share Button
Η σημερινή Δημοτική Αρχή, διαχειρίστηκε την τύχη του Δήμου Ηγουμενίτσας τα δέκα τελευταία χρόνια, όπως είναι γνωστό πλέον, σε λιγότερο από ένδεκα μήνες οι πολίτες του Δήμου Ηγουμενίτσας θα κληθούν να επιλέξουν ποιό Δήμαρχο θέλουν και ποια Δημοτική Αρχή, να τους εκπροσωπήσει τα επόμενα χρόνια.
Από την θέση του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας  θέλω να κάνω γνωστό στους συμπολίτες μας τα πεπραγμένα της σημερινής Αρχής,  ξεκινώντας σήμερα από το θέμα των παιδιών μας στις εγκαταστάσεις των Νηπιαγωγείων.
Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, η πόλη της Ηγουμενίτσας είναι μια όμορφη περιοχή αλλά μικρή  σε έκταση, άρα αυτό κάνει τους εκπροσώπους του Δήμου να σχεδιάζουν και να υλοποιούν  πιο εύκολα τα έργα.
Η Ηγουμενίτσα δεν χρειάζεται στην πόλη τόσα Νηπιαγωγεία που έχει σήμερα και σε χώρους  σχεδόν ακατάλληλους για τα παιδιά μας, χωρίς τη σωστή επάρκεια χώρου στο εσωτερικό  τους, αλλά και στους εξωτερικούς χώρους που σε αρκετές περιπτώσεις να μην υπάρχει  καθόλου ο επιθυμητός αυτός χώρος να μπορούν τα παιδιά να κάνουν τις δραστηριότητες  τους.
Σε αρκετά νηπιαγωγεία, ο εσωτερικός χώρος είναι υπερβολικά μικρός και χρειάζεται  επιδιορθώσεις του κτιρίου.
Όπως επίσης να πέφτουν οι σοβάδες, να στάζουν νερά, να μην υπάρχει η κατάλληλη  μόνωση!!
Τα ετήσια μισθώματα για επτά νηπιαγωγεία ανέρχονται στο ποσό των 45.433,56 και επιπλέον  τα έξοδα συντήρησης.
Τα δέκα χρόνια αυτής της Δημοτικής Αρχής, χρειάστηκαν μισθώματα και έξοδα συντήρησης  πάνω από εξακόσιες χιλιάδες ευρώ ( 600000,00)
Η πρόταση μου είναι ρεαλιστική, εφικτή και στα νέα ενεργειακά πρότυπα.
Στις δύο πλευρές του Δήμου Ηγουμενίτσας, δύο σχολικές μονάδες για την στέγαση των  νηπιαγωγείων, να συστεγάζονται τα μισά στην μια και τα υπόλοιπα στην δεύτερη σε  σύγχρονα κτίρια με επάρκεια των χωρων τόσο σε εσωτερικό όσο και στον εξωτερικο, φυσικά  μιλάω για ιδιόκτητα κτίρια που θα μπορούσαν να χρηματοδοτούνται από τόσα εγχώρια αλλά  και ευρωπαϊκά προγράμματα.
Με αυτόνομη ενέργεια και τοποθέτηση αντλιών θερμότητας και ψύξης.
Όλα τα παραπάνω χρήματα (600000,00) θα μπορούσαν να λύσουν αλλά προβλήματα του  Δήμου.
Φυσικά δεν είναι μόνο τα επτά μισθωμένα νηπιαγωγεία αλλά υπάρχουν και ιδιόκτητα  νηπιαγωγεία που θα μπορούσαν να μεταφερθούν υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας που  σήμερα πληρώνουν ενοίκιο όπως π.χ. η πρόνοια!
Τα χρήματα που δαπανώνται σήμερα είναι των πολιτών άρα δεν μιλάμε δωρεάν παιδεία, έτσι  με την πρόταση αυτή θα μιλάμε για δωρεάν παιδεία στα νηπιαγωγεία μας.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή θα μπορούσε να επιλύσει αυτό το πρόβλημα χρόνια τώρα,  εντάσσοντας σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Θα μπορούσε επίσης, να υπάρχουν οι σχετικές μελέτες έτοιμες ώστε να κατατεθούν την  κατάλληλη χρονική στιγμή!!!
Δυστυχώς αυτά δεν έγιναν!
Του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης   Γόγολου Κων. Γιάννη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *