“Έλαμψε” η Φιλαρμονική Ηγουμενίτσας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (+εικόνες)

Share Button

Έκλεψε τις εντυπώσεις η Φιλαρμονική του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από χρόνια συστηματικής και επίμονης προσπάθειας άνοιξε τα φτερά της και συμμετείχε για 4η συνεχή χρονιά στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών που διοργανώνει το Σαββατοκύριακο ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος στην αίθουσα φίλων μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Μετά από επίπονες και πολύωρες προσπάθειες τόσο των εθελοντών μουσικών όσο και του Αρχιμουσικού μας Κου Κων/νου Τζάνη προετοιμάστηκε και παρουσιάστηκε ένα μελίρρυτο μουσικό πρόγραμμα.

Το Φεστιβάλ είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς έδωσε φωνή σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες, αλλά και σε εκατοντάδες επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μουσικούς από όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα αποτέλεσε αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στους 2.500 καλλιτέχνες, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε μια μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.

Παράλληλη δράση του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής αποτέλεσε η Παρέλαση Φιλαρμονικών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι τον Λευκό Πύργο. Οι μπάντες, σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Νίκης, παιάνιζαν θριαμβικά εμβατήρια («μάρτσιες» Trionfale) αλλά και εθνικά εμβατήρια με φόντο τον Θερμαϊκό.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *