“Κίνημα” κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία – Ομάδα με 19.500 μέλη!

Share Button

Ενα ανησυχητικό «κίνημα» κατά της χρήσης μασκών από τα παιδιά στα σχολεία ξεκίνησε τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο ελληνικό Facebook.

Πρόκειται για το γκρουπ «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» το οποίο δημιουργήθηκε την Τρίτη, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, με καθολική συμμετοχή των μαθητών και υποχρεωτική τη χρήση μάσκας.

Τη στιγμή που τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά και οι επιστήμονες προετοιμάζουν τις οδηγίες τους για τα σχολεία και τις μάσκες -προτείνοντας μάλιστα συγκεκριμένο τύπο μάσκας- το γκρουπ, το οποίο δεν έχει κανένα επιστημονικό και ιατρικό υπόβαθρο και οι απόψεις που ανεβαίνουν δεν στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα, αριθμεί σχεδόν 14.000 μέλη μέσα σε μόλις δυο ημέρες λειτουργίας.

Η κεντρική φωτογραφία της ομάδας:


Τα περισσότερα μέλη του γκρουπ, με ύφος που παραπέμπει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, εκφράζονται με οργή κατά του μέτρου χρήσης μάσκας, επικαλούμενα κινδύνους για «αιφνίδιο θάνατο μαθητών», λόγω έλλειψης οξυγόνου -μια διαπίστωση που έχει καταρριφθεί από πλήθος επιστημόνων.

«Κανένα παιδί στο σχολείο» η δεύτερη… τάση

Αλλα μέλη της ομάδας κατά των μασκών υποστηρίζουν ότι θα συνοδεύσουν τα παιδιά τους στο σχολείο, κατά το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, για να διασφαλίσουν ότι θα μπουν στις τάξεις δίχως να φορούν μάσκα.


Μια ακόμα ανάρτηση από το γκρουπ κατά των μασκών

Μια ακόμη τάση του γκρουπ προκρίνει την άποψη να μην πάει κανένα παιδί στο σχολείο:


Υπάρχουν ωστόσο γονείς που αντέδρασαν έντονα στην εν λόγω πρόταση και επιμένουν ότι τα παιδιά πρέπει μεν να πάνε στο σχολείο, αλλά δίχως μάσκες:

Τα μέλη της ομάδας έχουν ξεκινήσει και τη συλλογή υπογραφών κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία:


Στο «στόχαστρο» των Αρχών fake news και θεωρίες συνωμοσίας

Προ ημερών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των αναρτήσεων fake news και θεωριών συνωμοσιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας ότι θα παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη. Ο υπουργός επισήμανε ότι αυτές οι συντάκτες αυτών των αναρτήσεων ισχυρίζονται ότι ο κορωνοϊός είναι «παραμύθι» και παροτρύνουν τον κόσμο να αρνείται να δεχτεί πρόστιμα και κυρώσεις και να μην εφαρμόζει τα μέτρα για περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

«Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο κορωνοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές» δήλωνε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *