“Μέτωπο” Δήμου Ηγουμενίτσας – Π.Ε. Πρέβεζας για Σχολή του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου

Share Button

Lolos GiannisΤην δυσφορία, την δυσαρέσκεια και την έντονη αντίδραση του Δήμου Ηγουμενίτσας προκάλεσε η  δήλωση του Αντιπερειφερειάρχη Πρέβεζας κ.Στράτου Ιωάννου περί προσπαθειών του για τη μεταφορά της έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στην Πρέβεζα από την Ηγουμενίτσα που είναι σήμερα.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με ανακοίνωση που εξέδωσε ξεκαθάρισε πως η έδρα της σχολής είναι στην Ηγουμενίτσας και θα παραμείνει στην Ηγουμενίτσα, ζητώντας μάλιστα από τον κ.Ιωάννου να ανακαλέσει τα όσα είπε

Αναλυτικά η δήλωση του Δήμου Ηγουμενίτσας αναφέρει:

“Με έκπληξη διαβάσαμε τη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας περί προσπαθειών του για τη μεταφορά της έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στην Πρέβεζα από την Ηγουμενίτσα που είναι σήμερα. Ευελπιστούμε ότι τα όσα ειπώθηκαν, στην έναρξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τμήματος της Πρέβεζας, αποτελούν προϊόν ευφορίας της στιγμής και δεν αντικατοπτρίζουν την ενιαία πολιτική που ακολουθεί η Περιφέρεια Ηπείρου για την ανώτατη εκπαίδευση αλλά και γενικότερα για την ισόρροπη ανάπτυξη.

Η έδρα της σχολής είναι στην Ηγουμενίτσας και θα παραμείνει στην Ηγουμενίτσα.

Σε αυτό ως Δημοτική Αρχή είμαστε αδιαπραγμάτευτοι και δε θα ανεχθούμε από κανένα, να αποδημήσει καμία εκπαιδευτική μας βαθμίδα.

Καλούμε δε, όλους τους Θεσπρωτούς να μην αφήσουν καμία παρόμοια προκλητική δήλωση αναπάντητη καθώς και τον φίλο Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας να ανακαλέσει”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ.Ιωάννου νωρίτερα μιλώντας στην έναρξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του τμήματος στην Πρέβεζα συνεχάρη την Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου και του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας, το διδακτικό προσωπικό, τους φοιτητές και όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου οράματος και στο τέλος της σύντομης ομιλίας/εισήγησής του τόνισε πως “Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την μεταφορά της Έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στην Πρέβεζα», μια δήλωση που άναψε φωτιές και προκάλεσε την αντίδραση του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κόντρα και οι έριδες μεταξύ των δύο πόλεων είχαν ξεκινήσει από το 2013, όταν η έδρα του συγκεκριμένου τμήματος είχε μεταφερθεί από την Πρέβεζα στην Ηγουμενίτσα δημιουργώντας τότε έντονη δυσαρέσκεια στην άλλη πλευρά.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *