“Θηλιά” στο λαιμό ετοιμάζει η ΕΠΟ για τα ερασιτεχνικά σωματεία

Share Button

ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣTεράστιες αντιδράσεις στο χώρο των ερασιτεχνικών σωματείων αναμένεται να προκαλέσει η Ε.Π.Ο με τις αλλαγές που επιδιώκει να φέρει στο προσκήνιο αναφορικά με τα νέα δελτία των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ομοσπονδία το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πρέπει να λειτουργήσει με όρους αγοράς, ενώ υπάρχει μιά μικρή σχετική υπόδειξη της για χρονική συμβατική σχέση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ανάμεσα στα σωματεία και τους ποδοσφαιριστές.

Η ουσία είναι ότι με την πρόταση που παρουσιάζει η ΕΠΟ βρήκε τον τρόπο να λύσει όλα τα οικονομικά της προβλήματα, αφού από το ερασιτεχνικό κάθε χρόνο μπορεί να κάνει αφαίμαξη ενός ποσού που θα ξεπερνάει τα 6 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία φυσικά στο μεγάλο του μέρος θα επωφελείται η ίδια, ενώ κάτι .. ψίχουλα θα παίρνουν οι Ε.Π.Σ. της χώρας που θα κάνουν όλη την “δουλειά”…

Επιγραμματικά να αναφέρουμε ότι ουσιαστικά κάθε χρόνο από τον Ιούλιο του 2016 τα ερασιτεχνικά σωματεία θα υποχρεούνται να ανανεώνουν όλα τα δελτία των αθλητών τους από ηλικίας των 11 χρόνων και μετά καταβάλλοντας το σχετικό παράβολο.

Αυτά τα νέα δελτία θα είναι ορισμένου χρόνου υποχρεωτικά με το σχετικό παράβολο

1 έτους: 70 ευρώ
2 ετών: 60 ευρώ
3 ετών: 50 ευρώ
4 ετών: 40 ευρώ
5 ετών: 30 ευρώ

Ουσιαστικά όπως αντιλαμβάνεται κανείς ΔΥΟ είναι τα εξαγόμενα συμπεράσματα:

1ον: Αύξηση του κατώτατου παράβολου έκδοσης δελτίων από 20 σε 30 ευρώ ( αύξηση 50%)
2ον: Τα ερασιτεχνικά σωματεία ουσιατσικά χάνουν όλα τα δικαιώματα επί των ποδοσφαιριστών τους, αφού είναι ξεκάθαρο ότι η συντριπτική πλέον μάζα των ποδοσφαιριστών τους θα υπογράφουν δελτία μικρής χρονικής διάρκειας.

Σημαντική βελτίωση
Βεβαίως να σημειώσουμε ότι ήδη όποιος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής το επιθυμούσε μπορούσε και τώρα να υπογράψει δελτίο ορισμένου χρόνου με την διαφορά ότι τα παράβολα ήταν τσουχτερά( 300 ευρώ για 1 έτος, 200 για 2 έτη 100 ευρώ για 3 έτη).

Έτσι με την μείωση αυτών των παραβόλων όλοι οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές οδηγούνται στα δελτία τους 1 η 2 ετών με κερδισμένους τους ίδιους και τα οικονομικά της Ομοσπονδίας

Νέες μεταγραφικοί περίοδοι αυτό το καλοκαίρι
Βάση της σχετικής πρότασης, της ΕΠΟ από αυτό το καλοκαίρι υπάρχουν διαφοροποιήσεις στην μεταγραφική περίοδο που διαμορφώνονται ως εξής:
Από αυτή την μεταγραφική περίοδο( του Ιουλίου 2015) οι μεταγραφές μπορούν να πραγματοποιούνται ελεύθερα από την 1η Ιουλίου έως και την 31 Οκτωβρίου & και από την 1ηΙανουαρίου έως και την 28η Φεβρουαρίου.

Οι Υποσχετικές μπορούν να πραγματοποιούνται από την 1ηΙουλίου έως και την 31 Αυγούστου & και από 1η Ιανουαρίου έως και 31 Ιανουαρίου

Οι διεθνείς μεταγραφές παραμένουν ως έχουν δηλαδή από την1η Ιουλίου έως και την 31 Αυγούστου & 1η Ιανουαρίου έως και την 31η Ιανουαρίου

Οι επανεγγραφές θα πραγματοποιούνται από την 1ηΣεπτεμβρίου έως και την 31 Οκτωβρίου & από την 1ηΦεβρουαρίου έως και 31η Μαρτίου

Οι πρώτες εγγραφές θα πραγματοποιούνται από την 1ηΟκτωμβρίου έως και την 30η Νοεμβρίου & και από την 1ηΜαρτίου έως και την 31η Μαρτίου.

www.topiko24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *