Ριζόπουλος: Οι Ορίζοντες Ηπείρου έδωσαν λύση στο πρόβλημα των ιχθυοκαλλιεργειών της Σαγιάδας με το ίντερνετ

Share Button

Τη λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα των ιχθυοκαλλιεργειών της Σαγιάδας στο οποίο ούτε η Περιφερειακή Αρχή ούτε οι τοπικοί βουλευτές δεν είχαν κατορθώσει να βρουν, παρουσίασε σήμερα ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι η παράταξή του είναι παραγωγική και σε θέση να υλοποιεί.

Ως γνωστόν οι ιχθυοκαλλιεργητικές στη Σαγιάδα αντιμετωπίζουν πρόβλημα σύνδεσης με το διαδίκτυο και είναι το βασικό τους αίτημα στις συναντήσεις που έχουν με θεσμικούς φορείς.

Το ίδιο πρόβλημα έθεσε αντιπροσωπεία των ιχθυοκαλλιεργητών στον κ. Ριζόπουλο ζητώντας και τη δική του παρέμβαση.

Αυτή ήταν άμεση και καίρια καθώς το περασμένο Σάββατο, συνομίλησε με τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά και στελέχη της ΔΕΗ, τα οποία δεσμεύτηκαν ότι θα συνδεθεί μέσω οπτικών ινών όλο το κομμάτι της Λωρίδας Σαγιάδας. ***

«Η ολοκλήρωση του έργου προϋποθέτει να ολοκληρωθεί η τεχνική μελέτη. Πρέπει όμως να έρθει κλιμάκιο της ΔΕΗ για να εκπονήσει την τεχνική μελέτη, ενώ, θα ενημερώσω το Δήμαρχο Φιλιατών Σπύρο Παππά για τις απαραίτητες εκδόσεις αδειών. Η λύση που δίνουν οι Ορίζοντες Ηπείρου, εκεί που Περιφερειακή Αρχή και οι τοπικοί βουλευτές απέτυχαν, έρχεται σε  κρίσιμη στιγμή για τις επόμενες ενέργειες ενός δυναμικού κλάδου για την οικονομία», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.

 

Οδικές συνδέσεις

Μένοντας σε θέματα που αφορούν την Π.Ε. Θεσπρωτίας και με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού, ο επικεφαλής της παράταξης αναφέρθηκε στον παραλιακό δρόμο που συνδέει τη Θεσπρωτία με την Πρέβεζα, λέγοντας ότι η αποτυχία της Περιφερειακής Αρχής και σε αυτό το έργο πρέπει να τονιστεί στον κ. Μητσοτάκη.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το Υπουργείο Υποδομών διέλυσε τη σύμβαση η οποία από το 2007 θα εκπονούσε τις… μελέτες της βελτίωσης της παραλιακής οδού κι έτσι μια περιοχή την οποία πρώτος έχω χαρακτηρίσει ως την Ηπειρωτική Ριβιέρα μένει χωρίς μια βασική οδική υποδομή», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.

Τέλος, και αναφορικά με τον άξονα Ηγουμενίτσα – Μαυρομάτι ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου απέδωσε ακέραιες τις ευθύνες για την μη ολοκλήρωση της μελέτης εδώ και 20 χρόνια στην περιφερειακή αρχή, θυμίζοντας ότι η μελέτη αυτή κατά καιρούς είχε αναληφθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας, την Περιφέρεια Ηπείρου και τέλος από την Εγνατία Οδό.

«Τμήμα του άξονα είναι και η περιφερειακή οδός της Ηγουμενίτσας, η οποία θα πρέπει να κατέχει την παγκόσμια πρωτοτυπία, οι νταλίκες που προέρχονται από το λιμάνι ή όμορους νομούς και κατευθύνονται προς τα Ελληνοαλβανικά σύνορα ή εντός Νομού, να διασχίζουν το κέντρο της πόλης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται… Ο προϋπολογισμός των μελετών του Οδικού Άξονα Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι, στον οποίο περιλαμβάνεται το έργο της Παράκαμψης Ηγουμενίτσας», ανέρχεται στα 4,9 εκατ. Ευρώ. Κι εδώ βλέπουμε τη δυστοκία που υπάρχει εκ μέρους της περιφερειακής Αρχής. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να περιμένουμε τον ανάδοχο της Εγνατίας για να ολοκληρώσει το έργο. Πρέπει να είναι έργο της Περιφέρειας και όπως και ο δρόμος Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα έτσι κι αυτός θα ενταχτεί στο πρόγραμμα μας για να τον υλοποιήσουμε», κατέληξε ο κ Ριζόπουλος.

 

 

Εμείς ανοίξαμε το δρόμο

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δύο νέες περιφερειακές κινήσεις που δήλωσαν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Ριζόπουλος τις καλωσόρισε, ευχόμενος καλό αγώνα.

«Σε μια εποχή που κανείς δεν αναλάμβανε την αμφισβήτηση της περιφερειακής αρχής σε όλα τα επίπεδα τολμήσαμε να το κάνουμε εμείς οι Ορίζοντες Ηπείρου, οργανωμένα και ολοκληρωμένα. Γι’ αυτό είμαστε περήφανοι που ανοίξαμε το δρόμο και που ματώσαμε πρώτοι και συγκρουόμαστε κάθε μέρα για το καλό των Ηπειρωτών.

Μακάρι να γίνουν 10 οι πρωτοβουλίες αυτές γιατί μόνο με αλλαγή του Περιφερειακού Συμβουλίου θα έρθει η αλλαγή σε αυτόν τον τόπο. Δεν περισσεύει κανείς στον αγώνα που ξεκινήσαμε για αλλαγή της νοοτροπίας των Ηπειρωτών στην παραγωγή πολιτικής. Εμείς ως περιφερειακή αρχή θα τους υποδεχτούμε με τον καλύτερο τρόπο και θα τους αξιοποιήσουμε κιόλας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος.

*** Ως γνωστό, εδώ και αρκετούς μήνες η ΔΕΗ έχει εισέλθει στο χώρο των τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων μέσω οπτικών ινών, αναβαθμίζοντας την παροχή υπηρεσιών ίντερνετ σε δημόσιο αγαθό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *