Ριζόπουλος: Την ώρα που η Ήπειρος «γονατίζει» υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας

Share Button

Σαφή θέση υπέρ της άμεσης επιβολής lockdown στην Περιφερειακή Ενότητα των Ιωαννίνων, λόγω της ιδιαίτερα επιβαρυμένης κατάστασης από την εξέλιξη της πανδημίας, πήρε με σημερινές του δηλώσεις, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» κ. Σπύρος Ριζόπουλος.

Στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου και ενώ το ενδεχόμενο επιβολής τοπικού lockdown είναι μόνιμο θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών στο Νομό Ιωαννίνων, ο κ. Ριζόπουλος διεμήνυσε πως εκεί που οδηγήθηκαν τα πράγματα εξαιτίας της αδυναμίας και απροθυμίας της Περιφερειακής Αρχής εδώ και περίπου 8 μήνες, να βγει μπροστά από το υγειονομικό πρόβλημα και να το αντιμετωπίσει δραστικά προληπτικά, στην κατεύθυνση των προτάσεων της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», πρέπει σήμερα κάποιος να αναλάβει το κόστος των δύσκολων αποφάσεων και οι δύσκολες αποφάσεις επιβάλλουν «κλείσιμο» του Νομού Ιωαννίνων σήμερα, γιατί τώρα θα είναι μικρότερο το κακό.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος ανέπτυξε την πολιτική πρόταση της παράταξής του υπενθυμίζοντας πως από τον Φεβρουάριο όταν το πρόβλημα δεν είχε γίνει αντιληπτό από το πανελλήνιο, πρότεινε στην Περιφερειακή Αρχή να προχωρήσει στη διαμόρφωση ενός διοικητικού σχεδιασμού που θα αντιμετώπιζε σε πολλά επίπεδα την κρίση. Ακολούθησε η πρόταση «Γέφυρα στο Μέλλον» με τον ειδικό λογαριασμό για να καλύψει τα βασικά κόστη δημιουργίας μονάδων ΜΕΘ, την αγορά βασικών πρώτων υλών, την πρόσληψη γιατρών και τα προγράμματα επιδοτήσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Κομμάτια αυτής της πρότασης υλοποιούνται σταδιακά και αποσπασματικά, τόνισε ο κ. Ριζόπουλος αναφέροντας το παράδειγμα των 50 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία» που χρηματοδοτήθηκαν από τη Βουλή και οι οποίες στήθηκαν μέσα σε δύο μήνες.

Μετά τους προβληματικούς χειρισμούς κρουσμάτων στην Άρτα και την Πρέβεζα κατά τους προηγούμενους μήνες, από ένα κοινωνικό γεγονός στα Γιάννενα και ενώ η τοπική κοινωνία μπορεί να πίστευε πως δεν θα δεν θα φτάσει ποτέ ο κορωνοϊός στην Ήπειρο, παρατηρείται έξαρση της πανδημίας. Όφειλε σε εκείνο το σημείο ο Περιφερειάρχης, τόνισε ο κ. Ριζόπουλος, να συγκαλέσει το Επιμελητήριο, την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων και τους φορείς της εστίασης, να τους προειδοποιήσει και να αποφασίσουν από κοινού αν θα κλείσουν τα Γιάννενα τώρα ή αν θα κλείσουν τα Χριστούγεννα.

«Είμαστε σε ένα σημείο όχι για να αποφασίσουμε αν θα κλείσουμε αλλά πότε θα κλείσουμε», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος για να συμπληρώσει: «σήμερα η συζήτηση αυτή είναι περιττή, δεν υπάρχει επιλογή άλλη εκτός από το lockdown, συνεπώς αν θέλουμε να σώσουμε τα Χριστούγεννα και τις εκπτώσεις, πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα».

«Εδώ απαιτούνται ηγέτες. Όταν η κοινωνία κοιτάζει αμήχανα και δε μπορεί να αποφασίσει, αυτοί οφείλουν να πάρουν τις αποφάσεις χωρίς να λογαριάζουν το πολιτικό κόστος» τόνισε και υπαινίχθηκε πως η αναβλητικότητα στη στάση της Περιφερειακής Αρχής εκπορεύεται από την πίεση που μπορεί να ασκούν τουριστικές επιχειρήσεις από το Ζαγόρι για να κρατηθούν ανοιχτές, προκειμένου να υποδεχτούν την επόμενη εβδομάδα, εκδρομείς από τη Θεσσαλονίκη που όμως, αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα τις τελευταίες μέρες. Προειδοποίησε τέλος πως αν δε ληφθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις τώρα, το πρόβλημα από το Νομό Ιωαννίνων μπορεί να ξεφύγει και να εξαπλωθεί σε όλη την Ήπειρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.