Σαρωτικές αλλαγές στις πανελλήνιες: Εξετάσεις αλά δέσμες και περιορισμοί στην είσοδο σε σχολές

Share Button

exetaseis sxoleioΜεγάλες είναι οι αλλαγές που έρχονται στο εκπαιδευτικό σύστημα και πιο συγκεκριμένα στις πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς οι μαθητές που φέτος φοιτούν στην τρίτη Λυκείου θα υπαχθούν σε νέο καθεστώς.

Πλέον οι μαθητές θα εξεταστούν σε 4 αντί για 6 μαθήματα, έχοντας το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι μόνο σε ένα επιστημονικό πεδίο. Στην περίπτωση που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο θα πρέπει να εξεταστούν και σε πέμπτο μάθημα. Σημειώνεται όμως ότι όσοι θέλουν να εξεταστούν σε 5 μαθήματα δεν θα έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε πεδία, αλλά ανάμεσα σε τρία, ανάλογα με τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται.

Οι υποψήφιοι όμως θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα ακόμα παράδοξο, καθώς θα πρέπει να γνωρίζουν σε ποιες σχολές επιθυμούν να εισαχθούν. Για παράδειγμα, όσοι εξεταστούν στην θεωρητική κατεύθυνση θα μπορούν να εισαχθούν στις σχολές της αστυνομίας, δεν θα μπορούν όμως να εισαχθούν στις στρατιωτικές σχολές. Επιπλέον, οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν να εισαχθούν στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Υπολογιστών θα πρέπει να επιλέξουν ως δεύτερο πεδίο είτε τις ιατρικές σχολές, είτε τις σχολές πληροφορικής.

Ωστόσο θα υπάρχουν σχολές στις οποίες θα έχουν πρόσβαση όλοι οι υποψήφιοι. Αυτές θα είναι: Φυσικής Αγωγής, Κινηματογράφου, Μουσικών σπουδών, Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *