Σχολεία: Ανοιχτό να γίνει σε δύο «κύματα» η επιστροφή στα θρανία -Πότε σταματά η τηλεκπαίδευση για τα Χριστούγεννα Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/sholeia-pote-tha-anoixoyn-meta-ta-hristoygenna-tilekpaideysi

Share Button

Με την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση συνεχίζονται τα μαθήματα για τους μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι με την απόφαση της κυβέρνησης τα σχολεία της χώρας θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προ ημερών, εξήγησε ότι ο στόχος είναι τα παιδιά να επιστρέψουν στα σχολεία το συντομότερο δυνατόν και πως «αυτή τη στιγμή ο προγραμματισμός είναι για τις 7 Ιανουαρίου».

Στο ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων αναφέρθηκε σήμερα ο καθηγητής Νίκος Σύψας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τα Χριστούγεννα καθώς τον Ιανουάριο «θα ζοριστούμε». Ο κ. Σύψας, σχετικά με τα σχολεία, είπε ότι «στις 7 Ιανουαρίου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουν τουλάχιστον τα Δημοτικά», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει σε δυο «κύματα» η επιστροφή στα θρανία -δηλαδή οι ειδικοί να εισηγηθούν άλλη ημερομηνία για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Ο καθηγητής προσέθεσε πως «αν τα νούμερα είναι καλύτερα και έχουν πτωτική τάση τότε θα ανοίξουμε και τα σχολεία».

Μέχρι τότε, οι μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) συνεχίζουν να κάνουν μαθήματα με τηλεκπαίδευση. Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει την ημερομηνία κατά την οποία θα σταματήσουν τα μαθήματα στα σχολεία για τα Χριστούγεννα.

Σε ενημέρωση που εξέδωσε, ανέφερε ότι οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά έως τις 23 Δεκεμβρίου 2020 και πως «η εξ αποστάσεως εκπαίδευση (σ.σ. τηλεκπαίδευση) συνεχίζεται στα σχολεία μας από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο έως τις 23 Δεκεμβρίου 2020».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *