Σε 24ωρη απεργία οι φαρμακοποιοί την Τετάρτη

Share Button

farmakeioΣε 24ωρη απεργία την Τετάρτη θα προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί της χώρας μετά από ομόφωνη απόφαση που ελήφθη από το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη. Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν έντονα στην συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες μεταξύ Ελλάδας και εταίρων, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει άμεσα την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων και την πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και εκτός φαρμακείων.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για να εξεταστεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές για το ιδιοκτησιακό που περιλαμβάνει η συμφωνία αφορούν στο να μπορεί οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο να ανοίγει φαρμακείο. Υπενθυμίζεται πως σήμερα φαρμακείο μπορεί να ανοίξει μόνο φαρμακοποιός.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του ΠΦΣ:

«Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την ερχομένη Τετάρτη 15 Ιουλίου αποφάσισε το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στις αποφάσεις δανειστών και κυβέρνησης που οδηγούν στην διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης και θεωρούν:

• τα φαρμακεία απλές εμπορικές επιχειρήσεις,

• την υγεία εμπορεύσιμο αγαθό

• και το φάρμακο κοινό καταναλωτικό προϊόν

Οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να στηρίζουν τον Έλληνα ασφαλισμένο παρέχοντας πίστωση στον ΕΟΠΥΥ χρηματοδοτώντας από το υστέρημα τους την χρεωκοπημένη κοινωνική ασφάλιση, την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση, βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης, υποκύπτει στις απαιτήσεις των μεγάλων συμφερόντων και των δανειστών .

Είναι περίεργο να επιχειρούν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα μέτρα που δεν ισχύουν ούτε στη Γερμανία.

Είναι τουλάχιστον ύποπτο να επιχειρείται να αφανισθεί το φαρμακείο της γειτονιάς και των ακριτικών περιοχών.

Είναι απαράδεκτο να αντικαθίσταται ο επιστήμονας φαρμακοποιός και το φαρμακείο από απρόσωπα και ανέλεγκτα καταστήματα λιανικής με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος.

Την ημέρα της απεργίαs θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου φαρμακευτικού Συλλόγου, με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην διάλυση του φαρμακευτικού ιστού της χώρας».

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *