Σε αύξηση θέσεων εργασίας για το 2015 προχωρά η Δωδώνη

Share Button

dodoniΣε δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στοχεύει και τη νέα χρονιά η Δωδώνη, η οποία τα δυο τελευταία χρόνια μεγάλωσε το προσωπικό της κατά 40%. Χθες, η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας ανακοίνωσε σε εκπροσώπους του Σωματείου των Εργαζομένων την πρόσληψη εννέα επιπλέον υπαλλήλων ως μόνιμο προσωπικό και τόνισε ότι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα αυξηθούν κατά 5% σε σχέση με το 2014.
Παράλληλα, τους διαβεβαίωσε ότι ο προϋπολογισμός της εταιρείας για το 2015 δεν περιλαμβάνει περικοπές μισθών.
Πρόσφατα η Δωδώνη Θέλοντας να σταθεί στο πλευρό των παραγωγών της, οι οποίοι βιώνουν δύσκολες στιγμές λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή, αποφάσισε να συντομεύσει το χρόνο πληρωμής αγοράς γάλακτος για το μήνα Φεβρουάριο. Ετσι, προ ημερών προέβη σε έκτακτη κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών της ζώνης γάλακτος, προς έμπρακτη στήριξη της αγροτικής οικονομίας της περιοχής μας.
Επιπλέον έχει θέσει στη διάθεση τους το επιστημονικό προσωπικό της εταιρίας προκειμένου να συνδράμει στην όσο το δυνατόν καλύτερη και ταχύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανέκυψαν.
Η Δωδώνη ιδρύθηκε το 1963 από την πρώην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος και τις 6 Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου. Μέσα στα χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά κατάφερε να αναδειχτεί σε μία από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας. Η ΔΩΔΩΝΗ προμηθεύεται γάλα από 6.000 παραγωγούς – κτηνοτρόφους, συναλλάσσεται με 350 προμηθευτές και 1200 πελάτες, ενώ απασχολεί 130 μόνιμους εργαζομένους, 240 εποχιακούς και 90 παραλήπτες γάλακτος, παίζοντας έτσι έναν καθοριστικό ρόλο στην οικονομική δραστηριότητα της περιφέρειας Ηπείρου.
Σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών, το 2013 ο τζίρος της γαλακτοβιομηχανίας μειώθηκε έστω και οριακά κατά 0,59% στα 83,066 εκατ. ευρώ, το μικτό περιώριο κέρδους από 15,4% το 2012 ανήλθε σε 18,1%, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν από 0,5 εκατ. ευρώ το 2012 σε 1,2 εκατ. ευρώ. Αντιθέτως λόγω της αυξημένης φορολογίας τα καθαρά κέρδη το 2013 μειώθηκαν στο μισό δηλαδή υποχώρησαν στα 166.916 ευρώ από 347.655 ευρώ στη χρήση του 2012.

Πηγή: fpress.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *