Σε ΔΕΗ και ΔΕΔΗΕ κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσπρωτίας – Οι δεσμεύσεις για το ενεργειακό κόστος

Share Button

Στα τοπικά καταστήματα της ΔΕΗ και του ΔΕΔΗΕ βρέθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θεσπρωτίας ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου όπου συζήτησαν με εργαζομένους, τη διοίκηση και τους πολίτες για τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος σχετικά με την ενεργειακή πολιτική και την αντιμετώπιση του υψηλού ενεργειακού κόστους.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, έχει συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα “Ελλάδα 2027” για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, με προστασία του αγαθού της ενέργειας και της κοινωνικής πλειοψηφίας και δεσμευόμαστε για τα εξής:
📌 Ανακτούμε τον δημόσιο έλεγχο στη ΔΕΗ
📌 Θέτουμε ανώτατα όρια τιμής στη λιανική για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο και ανώτατο συντελεστή κέρδους 5% στην ενέργεια. Προωθούμε υποχρεωτικό ποσοστό σταθερών συμβολαίων στη χονδρεμπορική ηλεκτρικής ενέργειας.
📌 Φορολογούμε άμεσα τα υπερκέρδη που έχουν συσσωρευθεί στα ταμεία των ενεργειακών εταιρειών και των διυλιστηρίων. Εξοικονομούμε 5,5 δις ευρώ για κοινωνική ευημερία.
📌 Θεσπίζουμε Ταμείο Ενεργειακής Δημοκρατίας,
​για την χρηματοδότηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας, για την αποκέντρωση της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, για τη μείωση του κόστους ενέργειας και την ανάσχεση της κλιματικής ​​αλλαγής.
🔴 Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ για μια Δίκαιη Κοινωνία με Ευημερία για όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *