Σε θέση..μάχης το Λιμενικό Ηγουμενίτσας έτοιμο να επέμβει…

Share Button

20141228_155941Σε πλήρη επιφυλακή και ετοιμότητα βρίσκονται οι άνθρωποι του Λιμενικού Σώματος της Ηγουμενίτσας. Από το πρωί βρίσκεσαι στην πόλη της Ηγουμενίτσας και η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης διοίκησης Βίκη Ευταξά όπου και ενημερώνεται συνεχώς για την γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα παραμείνει στην Ηγουμενίτσα για λίγες ακόμη ώρες προκειμένου να συντονίσει οποιαδήποτε επιχείρηση χρειαστεί να εμπλακεί το Λιμενικό, ενώ πριν από λίγο τον χώρο επισκέφθηκε και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, όπου και αυτός με τη σειρά του ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται.
Στους 134 έχει ανέλθει, μέχρι στιγμής, ο αριθμός των διασωθέντων, από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νorman Αtlantic», στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του ενώ αυτό έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, από το μεσημέρι είναι σε εξέλιξη επιχείρηση μεταφοράς επιβατών από αέρος, με ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής, ανά δύο άτομα. Το υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε επίσης το μεσημέρι την πρώτη λίστα με τα ονόματα των διασωθέντων.
Στο μεταξύ, στο Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας βρέθηκε το πρωί ο υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας, ο οποίος ενημερώθηκε από τον λιμενάρχη και τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής. Ο κ. Μπέζας δήλωσε ότι είναι σε ετοιμότητα νοσοκομεία και ΕΚΑΒ Φιλιατών και Ιωαννίνων για να υποδεχθούν τραυματίες και όσους χρήζουν ιατρικής φροντίδας.

 

20141228_16014120141228_155930

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.