Σε βάθος χρόνου οι αυξήσεις στις εισφορές του ΟΓΑ – Τι θα γίνει με ΦΠΑ για τους κατά επάγγελμα αγρότες

Share Button

agrotesΣτις επιπτώσεις που έχει η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στους αγρότες αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», σημειώνοντας πως το υπουργείο επεξεργάζεται διάφορα σενάρια και θα διαπραγματευτεί με τους θεσμούς.

Κύριο θέμα που απασχολεί το υπουργείο είναι το ζήτημα της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ, το οποίο, όπως είπε δεν ανταποκρίνεται τις δυνατότητες του χώρου και η διαφορετική μεταχείριση για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι φτάνουν τις 340.000.

Τηρώντας βιβλία εσόδων-εξόδων θα εμφανιστεί πραγματικά το κόστος παραγωγής, τόνισε ο κ. Αποστόλου, επισημαίνοντας πως η φορολογητέα ύλη δεν θα υπάρχει ως καθαρό κέρδος.

Ερωτηθείς για το εάν θα φορολογηθούν οι επιδοτήσεις , διευκρίνισε πως το υπουργείο θα εξετάσει το τι συμβαίνει με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ κληθείς να απαντήσει για το σενάριο περί τριπλασιασμού των εισφορών στον ΟΓΑ, ανέφερε πως το υπουργείο θα ζητήσει την σταδιακή εφαρμογή του μέτρου, σε βάθος 3-5 ετών.

Τόνισε, πάντως, πως έχει διασφαλιστεί η λειτουργία του ΟΓΑ, όπου είναι ασφαλισμένοι περίπου 1.350.000 άνθρωποι. Αναφερόμενος, τέλος, στους νέους αγρότες, ο κ. Αποστόλου επισήμανε πως δίνονται και θα δοθούν ιδιαίτερα κίνητρα, όπως για παράδειγμα αύξηση των επιδοτήσεων με την κατάθεση του σχεδίου βελτίωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.