Σεμινάριο «Γνωριμία με το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι, μία βιωματική εμπειρία»

Share Button
«Γνωριμία με το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι, μία βιωματική εμπειρία»
Υπεύθυνες σεμιναρίου: Ειρήνη Κολιούση, Παναγιώτα Κολιούση
Περιγραφή σεμιναρίου
Το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι αποτελεί μία πρωτότυπη μουσική παράδοση που οι ρίζες της χάνονται μέσα στους αιώνες. Με το συγκεκριμένο σεμινάριο έχουμε ως σκοπό να φέρουμε τους/τις συμμετέχοντες/ουσες σε επαφή με αυτό, τόσο σ’ ένα θεωρητικό όσο και σ’ ένα βιωματικό επίπεδο. Το εργαστήρι χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος οι συμμετέχοντες/ουσες έρχονται σε επαφή με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πολυφωνικού τραγουδιού. Στο δεύτερο μέρος, θα επικεντρωθούμε στην εκμάθηση πολυφωνικών τραγουδιών, μέσα από την δημιουργία και σύνθεση ομάδων. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους/ες όσους/ες θέλουν να γνωρίσουν τι είναι το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι, είτε έχουν κάποια σχετική εμπειρία με αυτό, είτε όχι. Δεν είναι απαραίτητες οι μουσικές γνώσεις.
Πληροφορίες
Ημερομηνία και ώρα: 09-10 Απριλίου, 12:00-15:00
Ώρα προσέλευσης: 11.30
Τοποθεσία: Studio Flamenco “Pellizco”, Ορφανίδου 5, Θεσσαλονίκη
Κόστος Συμμετοχής: 60 ευρώ
*Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησής του.
Δήλωση συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο, έως και τις 8 Απριλίου:
https://olipoli.gr/el/contact/bridges_onsite
*Το τμήμα θα είναι ολιγομελές· συστήνεται η έγκαιρη κράτηση θέσης.
**Για την είσοδο στο χώρο θα χρειαστεί:
-πιστοποιητικού εμβολιασμού ή
-πιστοποιητικού νόσησης ή
-self-test 24 ωρών για ανηλίκους από 4 έως 17 ετών
Για να δείτε όλα τα μουσικά σεμινάρια, επισκεφτείτε το παρακάτω link:
https://www.facebook.com/olipoli.gr/events/
Για περισσότερες πληροφορίες: [email protected]
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6937293549 , 6988022203
Βιογραφικά εισηγητριών
Η Ειρήνη Κολιούση γεννήθηκε στην Ηγουμενίτσα της Θεσπρωτίας. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάκτωρ του Τ.Μ.Σ. στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στον τομέα της Εθνομουσικολογίας. Υπήρξε μέλος του Μουσικού Πολύτροπου και του παραδοσιακού ηπειρώτικου συγκροτήματος «Αδερφοξάδερφα Κολιούση». Από το 2011, ασχολείται με την μουσική πράξη (εκτέλεση και ερμηνεία) του ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού, μέσα από το σχήμα «Διώνη», του οποίου υπήρξε και ιδρυτικό μέλος. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη διδασκαλία του πολυφωνικού τραγουδιού σε μορφή εργαστηρίων. Από το 2003 διδάσκει το μάθημα της μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Η Παναγιώτα Κολιούση γεννήθηκε στην Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας και από το 1993 ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 2001 πήρε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης και από το 2009 είναι διδάκτωρ της φιλοσοφίας του τομέα Λογοτεχνίας του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Από μικρή ασχολείται με τη μουσική και το χορό. Υπήρξε μέλος του παραδοσιακού ηπειρώτικου συγκροτήματος «Αδερφοξάδερφα Κολιούση». Σήμερα εργάζεται ως γραμματέας δικαστηρίων στο Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *