Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας

Share Button
Το Δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της διαρκούς εκπαίδευσης των σπουδαστών και των εκπαιδευτών του και με γνώμονα πάντοτε την ανάπτυξη του αισθήματος ευθύνης, προχώρησε στην διοργάνωση Σεμιναρίου Εκπαίδευσης Βασικών Πρώτων Βοηθειών με την συνδρομή του ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας.
Το σεμινάριο διάρκειας 4 ωρών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου 2022, στους χώρους της μονάδας. Η σπουδαιότητα της γνώσης των Πρώτων Βοηθειών μέσα από την θεωρητική εκπαίδευση αλλά και την πρακτική εξάσκηση, είναι προφανής στην αναγκαιότητα παροχής Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση κάποιου που γνωρίζει Πρώτες Βοήθειες μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει μια ζωή. Η εκπαίδευση επικεντρώθηκε στις καταστάσεις της Καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, της παροχής Πρώτων Βοηθειών, της Τραυματολογίας καθώς και στις Επείγουσες μη τραυματικές καταστάσεις.
Το ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας θα παρέχει στους συμμετέχοντες βεβαίωση συμμετοχής.
Ο Διευθυντής του ΙΕΚ Ηγουμενίτσας κ. Δημήτριος Μπέλλος τόνισε την αναγκαιότητα της γνώσης των πρώτων βοηθειών και ευχαρίστησε τους διασώστες του ΕΚΑΒ για την προσφορά στο προσωπικό της μονάδας.
Στην συνέχεια οι διασώστες του ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας κκ. Ευάγγελος Κατσιμάνης, Παναγιώτης Τάσης και Παναγιώτης Παπαδόπουλος προχώρησαν στο εκπαιδευτικό μέρος με γενική και ειδική θεματολογία στο τομέα των Πρώτων Βοηθειών και στη συνέχεια προχώρησαν στο πρακτικό μέρος εκπαιδεύοντας σπουδαστές και εκπαιδευτές του ΙΕΚ Ηγουμενίτσας στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.
Η Διοίκηση του ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, γνωρίζοντας την σπουδαιότητα της Δια Βίου Μάθησης θέλει να διαβεβαιώσει τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτές της μονάδας ότι θα συνεχίσει να τους προσφέρει τέτοιου είδους υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Τέλος ο Διευθυντής του ΙΕΚ Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας και τους διασώστες που συμμετείχαν στο σεμινάριο καθώς και την σπουδάστρια του τμήματος «Τέχνη Φωτογραφίας» κα Τετιάνα Στοίτσεβα για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που πρόσφερε στην μονάδα μας από την πραγματοποίηση του σεμιναρίου.
Από Δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *