Σγουρίδης: Τον Οκτώβριο η πληρωμή της εξισωτικής του 2014

Share Button

probataΣυνάντηση με κλιμάκιο του ΑΚΚΕΛ, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Βάκη Τσιομπανίδη, την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Ν. Αιτωλοακαρνανίας, την οποία εκπροσωπούσαν οι Δημήτρης και Σπύρος Μολώνης Δημήτριος, καθώς και ομάδα κτηνοτρόφων με επικεφαλής την απεσταλμένη του agrotes.eu, Μυρτώ Λύκα, είχε η ηγεσία του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης (Βαγγέλης Αποστόλου και Παναγιώτης Σγουρίδης)

Οι υπουργοί ενημέρωσαν τους παρισταμένους για τα καυτά προβλήματα που μαστίζουν την γεωργία και την κτηνοτροφία, ενώ ο κ. Σγουρίδης απάντησε πρόθυμα στις ερωτήσεις του agrotes.eu.

Ειδικότερα, σε ερώτηση για την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης καθώς και των βιολογικών προϊόντων ανέφερε ότι θα γίνει ως τα τέλη του Οκτωβρίου. Δυστυχώς, για τους αγρότες, μετά λύπης του ανέφερε ότι η εξισωτική του 2013 χάθηκε οριστικά.

Όσον αφορά τις μεγάλες ασθένειες (καταρροϊκός πυρετός και ευλογιά) που φέτος το καλοκαίρι αποδεκάτισαν το ζωικό κεφάλαιο της χώρας μας ο υφυπουργός εξήγγειλε αποζημιώσεις ύψους 13.000.000 ευρώ.

Επίσης, δεσμεύτηκε για ψεκασμούς κατά των κουνουπιών, που ως γνωστόν μεταδίδουν τον καταρροϊκό πυρετό σε όλη την χώρα.

Ένα άλλο θέμα που ταλανίζει τους κτηνοτρόφους είναι η ταλαιπωρία με το διαρκές πήγαινε-έλα από Κτηνιατρική σε Ένωση για την απογραφή του ζωικού κεφαλαίου τους σχετικά με το πριμ του αιγοπρόβειου κρέατος Άρθρο 68. Ο υφυπουργός ανέφερε ότι πλέον η απογραφή θα γίνεται ηλεκτρονικά μόνο στις κτηνιατρικές υπηρεσίες και οι κτηνοτρόφοι θα καταθέτουν τα έγγραφα μόνοι τους στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επίσης, ανέφερε την πρόσληψη 215 υπαλλήλων που θα τοποθετηθούν στις κτηνιατρικές υπηρεσίες την εποχή που γίνεται η απογραφή για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων.

Πηγή: agrotes.eu

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *