Σήμερα η παρουσίαση βιβλίου «Γέφυρα Ζωής» της Κατερίνα Ντάση στην Παραμυθιά

Share Button

vivlioΚατερίνα Ντάση, «Γέφυρα Ζωής», ένα τρυφερό παραμύθι που ψυχαγωγεί & ευαισθητοποιεί την Παρασκευή στην Παραμυθιά

Η ιστορία

Μια φορά κι έναν καιρό, σε εποχές μακρινές, υπήρχε μια κοιλάδα με την παράξενη ονομασία Εθελουσία… Μια ανοιξιάτικη μέρα ηλιόλουστη, ένα αγόρι από τη Χώρα της Ζωής ξεκίνησε για να πάει για ψάρεμα στον μυθικό και μυστηριώδη ποταμό Αχέροντα, και την ίδια μέρα, την ίδια διαδρομή ακολούθησε και ένα μικρό κορίτσι από τη Χώρα της Θλίψης και του Πόνου.

Τα δυο παιδιά, ο Εθελοντής και η Αμηχανία θα γίνουν φίλοι στενοί και θα μεταδώσουν τη μεγάλη αξία της εθελοντικής προσφοράς αίματος σκορπίζοντας χαμόγελα ζωής…

Η συγγραφέας

Κατερίνα Ντάση, είναι εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με 25ετή διδακτική εμπειρία αλλά και συγγραφικό έργο. Το παραμύθι «Γέφυρα Ζωής» (εκδ. Εντύπωσις) υπήρξε καρπός – όπως λέει η ίδια – της προσπάθειας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών στην περιοχή Φανάρι – Πρεβέζης, στην αναζήτηση ενός τρόπου προσέγγισης των παιδιών για την καλλιέργεια εθελοντικής συνείδησης, ειδικότερα στο θέμα της αιμοδοσίας.

Η «Γέφυρα Ζωής», εκτυλίσσεται στον ποταμό Αχέροντα και τη γύρω περιοχή, την εύφορη πεδιάδα στο Φανάρι, που είναι και τόπος καταγωγής της συγγραφέως.

Η εικονογράφηση είναι της Μαρίας Σινάνογλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *