Σωματείο Εμπορουπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας: Σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιπαλέψουμε το νέο «μνημόνιο»!

Share Button

pameΣυναδέλφισσα- συνάδελφε, εργαζόμενε- άνεργε,

Η νέα συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τους «εταίρους», φαίνεται ότι «κλειδώνει».

Η διαπραγμάτευση που γίνεται αφόρα τη στήριξη των ντόπιων μονοπωλιακών ομίλων για να ανακάμψουν ή να διευρύνουν τα κέρδη τους.

Γιατί . . . δεν μπορεί να τ’ αλλάξει όλα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ αμέσως . . .

Για τους μεγάλους όμως φρόντισε αμέσως με ΠΝΠ να χαρίσει τις προσαυξήσεις από την καθυστέρηση απόδοσης ΦΠΑ, φόρων κ.α. όπως και τα πρόστιμα από βεβαιωμένες φορολογικές παραβάσεις. . .

Και για τους εργαζόμενους ;;; Αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πλατειάς κατανάλωσης, ουσιαστικά διπλασιάζοντας το φόρο τα τελευταία 5 χρόνια. Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, της εισφοράς αλληλεγγύης, διεύρυνση της επιχειρηματικότητας στην Υγεία, την Παιδεία, καμία στήριξη στους άνεργους και τις οικογένειές τους.

Στα εργασιακά ο στόχος είναι να συμπιεστούν οι μισθοί στον κατώτατο, αφήνοντας τα προεκλογικά ψίχουλα που υποσχέθηκαν για «όταν το επιτρέψει η πορεία της οικονομίας»!

Η μη επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να καθορίζουν μόνοι τους και ο καθένας όπως θέλει, τον τρόπο και τους όρους με τους οποίους εκμεταλλεύεται τον εργαζόμενο.

Στο ασφαλιστικό, μετά τις συνεχόμενες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές, το κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων, την ανεργία, την αδήλωτη εργασία, την εισφοροαπαλλαγή τα προηγούμενα χρόνια, ήρθε τώρα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να δεσμεύσει τα αποθεματικά των ταμείων!

Και έχουν το θράσος να μιλάνε για μεταρρυθμίσεις για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων!!!

Η «ευελιξία» στην αγορά εργασίας σημαίνει εργαζόμενος «λάστιχο» : συμβάσεις μερικής απασχόλησης, δουλειά 1-2 μέρες τη εβδομάδα, κατάργηση του 8ωρου, της Κυριακάτικης Αργίας, απασχόληση 2-3 ώρες τη μέρα, πληρωμή όταν θέλουν κι αν θέλουν. Προγράμματα επιδότησης εργασίας, τσάμπα εργαζόμενους, δουλειά χωρίς δικαιώματα, πότε εργασία- πότε ανεργία και όποιος δουλεύει ούτε να το σκέφτεται για διεκδικήσεις!

Συνάδελφοι, δεν περιμένουμε σωτήρες. Παλεύουμε στη ζωή οργανωμένα, μέσα από το σωματείο, αγωνιζόμαστε με τους συναδέλφους του κλάδου μας, με όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυταπασχολούμενους, τις γυναίκες.

Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν! Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς να διεκδικήσουμε:

* Την ανάκτηση όλων των απωλειών

* Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στα επίπεδα του 2009

* Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους

* Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας

* Κατάργηση των χαρατσιών και της φοροληστείας

* Δωρεάν Υγεία-Παιδεία

* Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

* Μέτρα ανακούφισης για τους άνεργους

Προετοιμαζόμαστε για πανεργατική- πανελλαδική απεργία

ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11/6 στις 8μμ

στον πεζόδρομο στην Ηγουμενίτσα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *