Σπύρος Ριζόπουλος: “κα. Μενδώνη, κ. Καχριμάνη, κ. Σουκουβέλο σας παραπέμπουμε στο Πρόγραμμα των Οριζόντων Ηπείρου για τον Τουρισμό”

Share Button

Χαιρετίζουμε τις ανακοινώσεις της Υπουργού Πολιτισμού για το ιστορικό Σούλι, καθώς ήταν οι μόνες αναφορές που συνιστούν μια δήλωση προόδου για τον πολιτισμό στην Ήπειρο.

Για το μεγάλο πρόγραμμα των Πολιτιστικών Διαδρομών στα αρχαία θέατρα, αναμένουμε κάποια στιγμή, μια λεπτομερή ενημέρωση για την πορεία του έργου και το “χτύπημα στην πλάτη” από την Υπουργό, δε μας λέει κάτι…

Όσον αφορά τέλος, το θέμα του φακέλου του Ζαγορίου για την UNESCO, θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι πως και με την ποθούμενη επιτυχία, ακόμα του στόχου της κυβέρνησης της ΝΔ, δε σημαίνει ότι θα πλημμυρίσουν τα Ζαγοροχώρια από επισκέπτες.

Μη δίνονται λάθος εντυπώσεις, από Δημάρχους και Περιφερειάρχη για ένα θέμα που αποτελεί σημαντική επιδίωξη της κυβέρνησης, η οποία ωστόσο θα πρέπει να εντάσσεται σε ένα συνεκτικό και προσανατολισμένο σχέδιο για την περιοχή μας, όπως αυτό που έχουν περιγράψει με το προεκλογικό τους πρόγραμμα, οι “Ορίζοντες Ηπείρου”.

Το σήμα της UNESCO ενδιαφέρει κυρίως ξένους τουρίστες υψηλού επιπέδου, οι οποίοι σήμερα δεν “κοιτούν” την Ήπειρο, γιατί πολύ απλά η προσέλκυση ξένων τουριστών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Δέκα χρόνια αφ’ ότου η τουριστική προβολή της Ηπείρου πέρασε στην ευθύνη της αιρετής Περιφέρειας, ο απολογισμός της όσον αφορά τις τουριστικές αγορές του εξωτερικού, είναι ακόμα πολύ φτωχός κι αυτό το πιστοποιούν και τα στοιχεία των υψηλών πληροτήτων κατά τις ημέρες των εορτών (η περιοχή κατακλύστηκε από Έλληνες επισκέπτες).

Ναι στην UNESCO λοιπόν αλλά από μονή της, η UNESCO δε μπορεί να αλλάξει την εικόνα του τουρισμού στην Ήπειρο.

Από το γραφείο Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *