Στα…κάγκελα οι Δήμαρχοι στο Νομό Θεσπρωτίας για την μεταφορά των αποθεματικών των ταμείων

Share Button

proypologismoi ota aftodioikisi-360x200Πυρ ομαδόν από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθεί η κυβέρνηση και καθιστά υποχρεωτική την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων του Δημοσίου στον ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ, ώστε να χρησιμοποιηθούν για ανάγκες κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας .

Τον προβληματισμό τους και την ανησυχία τους εκφράζουν και οι Δήμαρχοι των τριών Δήμων του Νομού Θεσπρωτίας.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος κατήγγειλε ως απαράδεκτη τη μεθόδευση της Κυβέρνησης και καλεί την Κυβέρνηση σε πρώτη φάση να αποσύρει άμεσα την Π.Ν.Π. και στη συνέχεια, να ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ένας ειλικρινής διάλογος, προκειμένου να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις που στόχο θα έχουν την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.
Ο Δήμος Σουλίου εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση υπογραμμίζοντας πως η απόφαση αυτή αποτελεί την «χαριστική βολή» για τον Δήμο.
«Μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου όπου δεσμεύει υποχρεωτικά τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων το κράτος οδηγεί τους Δήμους σε αδιέξοδο θέτοντας σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών.
Οι Δήμοι είναι ο μόνος θεσμός που τα τελευταία χρόνια συμβάλει στην προσπάθεια του κράτους να περιορίσει τις δαπάνες του και αντί για επιβράβευση γίνονται διαρκώς μειώσεις, καθυστερήσεις πληρωμών, περικοπές προσωπικού, απεντάξεις έργων και τώρα η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ με τα ταμειακά διαθέσιμα, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.
Τέλος ο Δήμαρχος Φιλιατών με δηλώσεις του στον Θεσπρωτικό Παλμό ήταν ιδιαίτερα καυστικός και ειρωνικός. «Αν είναι να σωθεί το κράτος, να δώσουμε όχι μόνο τα χρήματα του Δήμου, αλλά να βάλουμε λεφτά και από την τσέπη μας για να βοηθήσουμε. Αλλά με μισόλογα, ασάφειες και αοριστίες, δεν μπορούμε να κουβεντιάσουμε», τόνισε ο κ.Σπύρος Παππάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *