Στα “κάγκελα” οι δικηγόροι για τις τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Share Button

dikigoroiΑντιδράσεις και αναταράξεις προκαλούν στον δικαστικό κόσμο αλλά και στους δικηγόρους οι αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Το εν λόγω ήταν ένα από τα πρώτα προαπαιτούμενα που “πέρασαν” από τη Βουλή μετά τις εκλογές. Στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, κατέστη κάτι περισσότερο από σαφές ότι η εφαρμογή του νέου κώδικα δεν μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη, με τους δικαστές της Αθήνας και του Πειραιά να κροούν τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν από την 1η Ιανουαρίου, ημερομηνία εφαρμογής του νέου κώδικα.

Ο προιστάμενος του Πρωτοδικείου της Αθήνας, εφέτης κ. Σπύρος Γεωργουλέας, ανέφερε μεταξύ άλλων, με δεδομένο ότι οι αγωγές που κατατίθενται έως 31-12-2015προσδιορίζονται για τον Μάιο του έτους 2019, η εφαρμογή του νέου Κώδικα πολιτικής Δικονομίας, από 1-1-2016, συνεπάγεται την παράλληλη συνύπαρξη και συνεφαρμογή των δύο δικαστικών συστημάτων τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια. Πως όμως μπορεί να προχωρήσει αυτή η συνύπαρξη, χωρίς υλικοτεχνική υποδομή και χωρίς υπαλλήλους; ¨Ηδη, οι δικαστές αποφάσισαν να χρεώνονται διπλάσιο όγκο δικογραφιών, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες του νέου κώδικα, αλλά όπως παρατήρησε ο δικαστικός λειτουργός, αυτό το γεγονός δεν θα φέρει επιτάχυνση καθώς η επιβάρυνση των δικαστών θα επιβραδύνει αναγκαστικά το χρόνο επεξεργασίας των υποθέσεων και δημοσίευσης των αποφάσεων.

 

Για τις αλλαγές που επίκεινται οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων διοργάνωσαν την Παρασκευή στα Γιάννενα στο ξενοδοχείο “Grand Serai” σχετική ημερίδα όπου το παρών έδωαν πολλοί εκπρόσωποι του δικηγορικού κόσμου από το Νομό Θεσπρωτίας.

20151218_175605SINTORISSINTORIS 120151218_175636

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *