Στα “κάγκελα” στα οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών

Share Button

Με αυξημένη συμμετοχή και την αγανάκτηση και την οργή να καταγράφεται στις τοποθετήσεις όλων των συναδέλφων διενεργήθηκε την Πέμπτη 30/7 η Γενική Συνέλευση Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών με παρουσία και εκπροσώπου του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων. Για πολλοστή φορά αναδείχθηκαν τα αδιέξοδα προβλήματα που προκύπτουν από την υποστελέχωση του νοσοκομείου που επιβαρύνουν τόσο της συνθήκες εργασίας μας όσο και το δικαίωμα του Θεσπρωτικού λαού στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη.

Το υπάρχον προσωπικό ακόμη και με καθεστώς υπερεφημέρευσης δεν επαρκεί για την εφημεριακή κάλυψη του μήνα.  Το ακτινολογικό τμήμα και η λειτουργία του αξονικού τομογράφου καλύπτεται το μισό μήνα ενώ ακάλυπτο μένει και το μικροβιολογικό και αναισθησιολογικό τμήμα.

Ο μαγνητικός τομογράφος λειτουργεί δύο φορές το μήνα με μετακίνηση ιατρού από άλλο νοσοκομείο.

Τα τμήματα Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας και η περίθαλψη των COVID περιστατικών λειτούργησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν με το ήδη προϋπάρχον προσωπικό με αποτέλεσμα όλα τα τμήματα να λειτουργούν οριακά.

Ο μοναδικός  φαρμακοποιός του νοσοκομείου παραμένει σε αναστολή εργασίας.

Η σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι μετά από επίσημη πρόθεση την Διοίκησης να καλύψει την περίθαλψη των περιστατικών COVID με επικουρικούς ιατρούς μη συναφών ειδικοτήτων. Με επίσημο έγγραφο ζητήθηκε η κάλυψη από Γενικό Χειρουργό, Γυναικολόγο, Νευρολόγο, Παιδίατρο, Ορθοπεδικό και Ωρλ να αναλάβουν την περίθαλψη παθολογικών –πνευμονολογικών ασθενών!  

Μάλιστα, οι ανωτέρω συνθήκες έχουν οδηγήσει νέους ειδικευόμενους ιατρούς, με μεγάλη προσφορά τα τελευταία χρόνια και πολύτιμους για την εύρυθμη λειτουργία  να οδηγούνται  στην παραίτηση και στην ανεργία!

Ομοίως, η επισφαλής εφημέρευση, οι υπεράριθμες εφημερίες, η πίεση για ανάληψη αλλότριων καθηκόντων είναι οι αιτίες που παραμένουν άγονες προκηρυγμένες θέσεις!  Οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι παρά την διογκούμενη ακρίβεια με το μισθό να εξανεμίζεται στις μετακινήσεις του άγονου Νοσοκομείου μας.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στους νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό ενώ χωρίς γιατρό είναι και το ΕΚΑΒ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια ακολούθησαν  πολιτική επίθεσης στα εργασιακά μας δικαιώματα και στο δικαίωμα του λαού σε πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Η αδιοριστία, οι  συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι καθηλωμένοι μισθοί, η εντατικοποίηση, οι αναστολές καθώς και τα νέα νομοσχέδια του  «Νέο ΕΣΥ» έχουν φτάσει την κατάσταση στο απροχώρητο. Οι εικόνα από τα περισσότερα δευτεροβάθμια νοσοκομεία της χώρας είναι ότι ουσιαστικά έχουν αδειάσει από γιατρούς ενώ ο λαός βάζει ακόμη πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για να βρει την υγειά του.

  • Διεκδικούμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ιατρικού, Νοσηλευτικού  και λοιπών ειδικοτήτων για την ασφαλή εφημέρευση και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
  • Δηλώνουμε κάθετα και απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί η αντιδραστική μεθόδευση να περιθάλπονται ασθενείς από ιατρό μη ειδικό για την πάθηση για την οποία νοσηλεύεται.  Δυόμισι χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας δεν ευσταθεί κανένα επιχείρημα περί κρισικής κατάστασης. Τέτοιου είδους « λογικές» οδήγησαν την χώρα μας να έχει «πρωτιές» σε νεκρούς ενώ οι υγειονομικοί εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή διεκδικούσαμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και άνοιγμα κλινικών με σταθερή στελέχωση.
  • Μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων.
  • Επιστροφή άμεσα όλων των σε αναστολή συναδέλφων.
  • Βρισκόμαστε στο πλάι του Θεσπρωτικού λαού στη διεκδίκηση του δικαιώματός του για πλήρη και δωρεάν περίθαλψη και τον καλούμε να σταθεί δίπλα μας στην υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *