Στάσιμο το θέμα των βοσκότοπων λόγω εκλογών

Share Button

ageladesΛόγω της προεκλογικής περιόδου έχει μείνει στον «πάγο» το ζήτημα, που σχετίζεται με τις πληρωμές των κτηνοτρόφων, αλλά και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων για την επόμενη πενταετία.

Η εικόνα αυτή, ότι δηλαδή οι διαδικασίες για τα βοσκοτόπια και την αντιστοίχησή τους με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Υποβολής Δηλώσεων (ΟΣΔΕ) ουσιαστικά έχουν σταματήσει, προκύπτει και από ενημέρωση που πραγματοποίησε ο αρμόδιος υπηρεσιακός υπουργός, Δημήτρης Μελάς, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, κατά την διάρκεια ειδικής συνεδρίασης για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος σημειωτέον ως υπηρεσιακός δεν έχει περιθώρια να λάβει αποφάσεις.

Επίσης, το ίδιο προκύπτει και από την ενημέρωση που πραγματοποίησε ο απελθών αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βαγγέλης Αποστόλου, στον διάδοχό του κ. Μελά στις 28 Αυγούστου, όπου ουσιαστικά οι μόνες “ενεργές” αρμοδιότητες που παρέδωσε ήταν ο κατάλογος των προγραμματισμένων πληρωμών προς τους δικαιούχους αγρότες για Σεπτέμβριο, συνολικού ύψους 229 εκατ. ευρώ, για τις οποίες έχουν ήδη δεσμευθεί τα αντίστοιχα ποσά.

Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες, με το οποίο επιχειρείται αύξηση των επιλέξιμων εκτάσεων έχει περάσει από διαβούλευση και την ΚΕΝΕ, ωστόσο πρωτοβουλίες αναμένονται από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

 

ΠΗΓΗ: www.agronews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *