Σταύρος Θεοδωράκης από τα Γιάννενα: “Δεν θα φορτωθούμε τις κακές αποφάσεις του κ. Τσίπρα”

Share Button

theodorakis_potami«Το Ποτάμι νιώθει δυνατό. Ακόμη και μ’ αυτό το 4% το Ποτάμι νιώθει ότι έχει πολλούς συμμάχους στην κοινωνία κι έτσι θα συνεχίσει: με ορμητικές και στέρεες απόψεις. Νομίζω ότι οι εξελίξεις θα μας δικαιώσουν». Αυτό μεταξύ άλλων ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τα Γιάννενα όπου βρίσκεται σήμερα Κυριακή προκειμένου να συμμετάσχει στον προσυνεδριακό διάλογο των μελών και φίλων του κινήματος από την Περιφέρεια της Ηπείρου, τα Ιόνια νησιά και τη Δυτική Μακεδονία.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τη στάση που πρόκειται να τηρήσει το Ποτάμι αναφορικά με τα προαπαιτούμενα και το νομοσχέδιο που αύριο Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι στηρίζει την προσπάθεια της Ελλάδας να παραμείνει στην Ευρώπη, αλλά αυτό δεν σημαίνει, όπως είπε, ότι θα ψηφίζει ό,τι σκέφτεται η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Στη Βουλή θα δώσουμε τη μάχη για ό,τι σημαντικό και θετικό υπάρχει. Αυτό δεν σημαίνει ότι ό,τι σκέφτεται αυτή η κυβέρνηση εμείς θα το ψηφίζουμε. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Αυτά που είναι ωφέλιμα για τον ελληνικό λαό ψηφίζονται από το Ποτάμι, αυτά που δεν είναι ωφέλιμα για τον ελληνικό λαό, δεν ψηφίζονται από το Ποτάμι», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «δεν κάναμε εμείς αυτή τη διαπραγμάτευση. Αν την είχαμε κάνει εμείς μαζί με όλους αυτούς που πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να είχαν πάρει μέρος στη διαπραγμάτευση, δηλαδή τα ανοικτά, δυνατά μυαλά της Ελλάδας, θα είχαμε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Τώρα έχουμε ένα κακό αποτέλεσμα, λόγω μιας κακής διαπραγμάτευσης. Δεν θα φορτωθούμε τις κακές αποφάσεις του κ. Τσίπρα. Θα υποστηρίξουμε όμως, τα πράγματα που ωθούν την κοινωνία σε μια θετική κατεύθυνση».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, τόνισε παράλληλα, ότι «η χώρα δεν μπορεί να κυβερνιέται με υπαλλήλους των κομματικών γραφείων. Ο κ. Τσίπρας πειραματίζεται με το παλιό μοντέλο. Δηλαδή, βάζω τους φίλους και τους κολλητούς μου σε μερικά σημαντικά υπουργεία, βάζω και 2-3 άλλους κομματικούς σε μερικά υπουργεία, βάζω και 1-2 πρόσωπα που πραγματικά θα μπορούσαν να κάνουν κάτι και κάνω κυβέρνηση». «Αυτό δεν είναι κυβέρνηση. Αυτό είναι μία απ’ όλα», σχολίασε σκωπτικά. Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε ακόμη ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν έχει τις λύσεις για τη χώρα, δεν έχει τους ανθρώπους» και προέβλεψε πως «μάλλον θα πηγαίνουμε κούτσα-κούτσα μέχρι τον Δεκέμβριο, μέχρι την πρώτη αξιολόγηση, μετά θα έχουμε κάποιους ανασχηματισμούς για να πάρει μια ορμή η κυβέρνηση, αλλά η δική μας εκτίμηση είναι ότι δεν θα μπορέσει για πάρα πολύ καιρό, αυτή η κυβέρνηση, με αυτά τα μυαλά, να κυβερνάει τη χώρα». «Δυστυχώς, αλλά έτσι είναι τα πράγματα» είπε.

Τέλος επανέλαβε, σχολιάζοντας τα σενάρια που θέλουν το Ποτάμι να συνεργάζεται με τις δυνάμεις του παλιού συστήματος, ότι «δεν θεωρούμε ότι υπάρχουν δυνάμεις που συνολικά μπορούν να στρατευθούν με το Ποτάμι. Επί μέρους συμμαχίες μπορούμε να κάνουμε. Επί παραδείγματι, για τον εκλογικό νόμο. Μπορούμε να κάνουμε συμμαχίες με το ΠΑΣΟΚ, με ανθρώπους της ΝΔ, ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να συστρατευθούμε με μία από τις δυνάμεις του κοινοβουλίου, δεν είναι πιθανό και νομίζω ότι δεν θα είναι και προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας». «Το παλιό δεν θα επιστρέψει. Τουλάχιστον όχι με τη δική μας άδεια» σημείωσε εμφατικά.

ΠΗΓΗ: www.topotami.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.