Στέρεψε το γάλα της Ηπείρου για τη Δωδώνη ΑΕ

Share Button

dodoniΜπροστά στις επιπτώσεις της στρατηγικής που ακολούθησε στο πρόσφατο παρελθόν σε σχέση µε την τιµολογιακή της πολιτική στο γάλα φαίνεται να βρίσκεται η ∆ωδώνη ΑΕ, αφού µετά τα πρόσκαιρα οικονοµικά οφέλη, τώρα καλείται να διαχειριστεί το µεγάλο διακύβευµα της ευχερούς προσβασιµότητάς της σε διαθέσιµο γάλα.

Οι µειωµένες τιµές που είχαν επιβάλει, µε το καληµέρα, οι νέοι ιδιοκτήτες, σε συνδυασµό µε τις καθυστερήσεις εκείνη την εποχή στις πληρωµές των παραγωγών, οδήγησε σε µείωση του ζωικού κεφαλαίου και νοµοτελειακά σε περιορισµό και των όγκων του παραγόµενου γάλακτος, όπως µας αναφέρουν παράγοντες του κλάδου µε βαθιά γνώση στις εξελίξεις της ηπειρώτικης κτηνοτροφίας.

«Η κατάσταση έχει στρώσει, πλέον, όσον αφορά τις τιµές και τους χρόνους των πληρωµών προς τους παραγωγούς, αλλά τώρα είναι αργά. Με τη µεγάλη µείωση στην τιµή που είχε επιβληθεί τότε, οι κτηνοτρόφοι δεν µπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και χάθηκε πολύτιµο ζωικό κεφάλαιο, το οποίο είναι δύσκολο να επανέλθει. Ως αποτέλεσµα, η ∆ωδώνη άρχισε να αναζητά γάλα και σε άλλες περιοχές», τονίζεται από προβατοτρόφο της Ηπείρου, ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυµία του.

Από την πλευρά της ∆ωδώνη, µε την οποία επικοινώνησε η Agrenda, για να πληροφορηθεί για τις εξελίξεις στο µέτωπο της ζώνης γάλακτος, η απάντηση που δόθηκε (και αποδόθηκε στους κυρίους T. Seepers, και Μιχ. Παναγιωτάκη, διευθύνοντα και αναπληρωτή διευθύνοντα σύµβουλο) ήταν ένα ξερό «ουδέν σχόλιο».

Ανεξάρτητα από τη (µη) τοποθέτηση της γαλακτοβιοµηχανίας, οι πληροφορίες µας λένε ότι ήδη έχει αποταθεί σε παραγωγούς Γρεβενών, Κοζάνης και Καστοριάς, για να εξυπηρετηθεί και να καλύψει τις ανάγκες της σε πρώτη ύλη.

 

Πηγή: www.agronews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *