Στην λαϊκή αγορά της Παραμυθιάς ο Μάριος Κάτσης-Η ανάρτηση του Θεσπρωτού βουλευτή

Share Button

Σήμερα Σάββατο του Λάζαρου, μαζί με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ , επισκεφθήκαμε τη λαϊκή αγορά της Παραμυθιάς. Παρά την κακοκαιρία, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με παραγωγούς και εμπόρους αλλά και με κόσμο που βγήκε για τα ψώνια του, για τις επικείμενες αλλαγές στη λειτουργία των λαϊκών αγορών.
Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που φέρνει σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία των λαϊκών αγορών και τις εναλλακτικές προτάσεις των φορέων.
Εκφράζουμε τη συνολική αντίθεσή μας με το πνεύμα του νομοσχεδίου που προωθεί την «ιδιωτικοποίηση» των λαϊκών αγορών, παραχωρώντας τη διαχείρισή τους σε ιδιώτες και εταιρείες εκτοπίζοντας ουσιαστικά τους μικρούς ανεξάρτητους παραγωγούς και πωλητές.
Είμαστε αντίθετοι με την επαναφορά της ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας για τη θεώρηση των αδειών τους που επιχειρείται με το νέο νομοσχέδιο, υποχρέωση την οποία είχε καταργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας ότι μετά από μακρόχρονη οικονομική κρίση με σωρευμένα χρέη η υποχρέωση αυτή ουσιαστικά στερεί το δικαίωμα των πωλητών και παραγωγών των λαϊκών αγορών στην εργασία.
Είναι αναγκαία η διαμόρφωση ενός ξεχωριστού θεσμικού πλαισίου για την Περιφέρεια καθώς τόσο οι ανάγκες όσο και τα χαρακτηριστικά των λαϊκών αγορών είναι διαφορετικά.
Επεσημάναμε ότι οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο της ΝΔ φανερώνουν το στόχο της κυβέρνησης για εξάλειψη του κοινωνικού και παραγωγικού χαρακτήρα των λαϊκών αγορών και τη μετατροπή τους σε αγορές αποκλειστικά κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Βρίσκομαι στο πλευρό τους στα δίκαια αιτήματά τους και τόνισα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα των λαϊκών αγορών θα έρθει σε ολομέτωπη σύγκρουση με την κυβέρνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *