Στην σημασία του EastMed για την Ήπειρο αναφέρθηκε ο Γιάννης Παπαγιάννης

Share Button

Την μεγάλη σημασία που έχει για την Ήπειρο και ειδικότερα για τον Νομό Θεσπρωτίας η διέλευση του Αγωγού EastMed από την περιοχή μας, ανέδειξε σε ομιλία του ο Γιάννης Παπαγιάννης, Δικηγόρος και Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Η ομιλία έλαβε χώρα στο Συνέδριο Ενεργειακής Ασφάλειας Ανατολικής Μεσογείου που διοργανώθηκε τον περασμένο μήνα από το Ελληνικό Παράρτημα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ο Γιάννης Παπαγιάννης είναι υπεύθυνος του τομέα Ηπείρου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Το ανωτέρω συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών Αθηνών, σε συνεργασία με το Ισραηλινό παράρτημα και το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ), με πολύ σημαντικούς ομιλητές από τον χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, καθώς και ακαδημαϊκούς.

Στο συνέδριο αναλύθηκε η σημασία του αγωγού φυσικού αερίου East Med, για το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα και η συμβολή του στην ανάπτυξη των ευρύτερων περιοχών από όπου θα διέλθει.

Στην ομιλία του ο Γιάννης Παπαγιάννης (πρώτος εξ αριστερών στην φωτογραφία) στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να διέλθει ο εν λόγω αγωγός από τα ευρύτερα χωρικά ύδατα της Θεσπρωτίας γεγονός που θα συμβάλλει αφενός στην ανάπτυξη του λιμένος Ηγουμενίτσας με αποτέλεσμα να καταστεί αυτός στρατηγικής σημασίας και αφετέρου στην ευρύτερη αναβάθμιση της Ηπείρου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *