Στην τελική ευθεία η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Αποτιμητή αναζητά το ΤΑΙΠΕΔ

Share Button

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών ανεξάρτητου αποτιμητή αναφορικά με την παραχώρηση του δικαιώματος λειτουργείας, συντήρησης και εμπορικής εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων αξόνων. Η αμοιβή του συμβούλου ορίστηκε στις 300.000 ευρώ συν ΦΠΑ.

Σημειώνεται ότι η 26η Ιουνίου 2020 έχει οριστεί ως η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, έπειτα από συνεννόηση του υπουργείου Υποδομών με το ΤΑΙΠΕΔ. Η παραχώρηση είναι διάρκειας έως 40 ετών. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί κρίνεται ως απολύτως επαρκές, προκειμένου να διευθετηθούν τα εκκρεμή ζητήματα της σύμβασης παραχώρησης.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, οι σταθμοί διοδίων θα είναι σχεδόν έτοιμοι στο σύνολό τους για λειτουργία τον Μάιο του 2020, ενώ έως τον Απρίλιο 2020 θα έχουν ολοκληρωθεί και οι απαραίτητες ενέργειες για την αξιολόγηση των  παλαιών γεφυρών και την αδειοδότηση των σηράγγων του αυτοκινητοδρόμου.

Βάσω Βεγιάζη, metaforespress.gr

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *