Στις 5 Αυγούστου προσφορές για το λιμάνι Ηγουμενίτσας

Share Button

Για επιτάχυνση της υλοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης στο πλαίσιο του σημερινού γεύματος εργασίας του Ταμείου, ενώ πρόσθεσε πως «σε εξέλιξη βρίσκονται διαγωνισμοί για αρκετά διαφορετικά έργα, ενώ συνεχίζεται η προετοιμασία για την έναρξη και άλλων».

Για την εξέλιξη των διαγωνισμών για τα περιφερειακά λιμάνια, σημείωσε πως στις 5 Αυγούστου θα δοθούν δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στις 29 Ιουλίου για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα συνεχίζεται ο διαγωνισμός για το λιμάνι του Ηρακλείου όπου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εννέα επενδυτικά σχήματα.

Εθνικός στόχος η ταχεία απορρόφηση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης

Πρόσθεσε δε ότι το Ταμείο δίνει έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη, με την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων που έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και ότι στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η τεχνογνωσία του να τεθεί στην υπηρεσία όλων των φορέων του Δημοσίου.

Από τη μεριά του ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ υπογράμμισε ότι «συμβάλλουμε στην επίτευξη του εθνικού στόχου για την ταχεία απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» και ότι «τους τελευταίους μήνες καταγράφεται σημαντική πρόοδος σε σειρά έργων με κοινωνικό αποτύπωμα, όπως οι καθαρισμοί δασών, η αναβάθμιση των υποδομών υγείας και η υποστήριξη του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας με την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *