Στις 9 Οκτωβρίου η Θεσπρωτία αναμένεται να μάθει τον νέο της Ποιμενάρχη μετά την παραίτηση του Τίτου

Share Button

Την παραίτησή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και στην Ιερά Σύνοδο υπέβαλε χθες, Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023, ο Μητροπολίτης Παραμυθίας κ. Τίτος.

Είναι η δεύτερη παραίτηση που έρχεται μέσα σε λίγες ημέρες ύστερα από αυτή του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου. Όπως είχε γράψει το ope.gr ο μήνας Αύγουστος θα ήταν μήνας εξελίξεων καθώς πηγές ανέφεραν ότι μετά τον Μητροπολίτη κ. Άνθιμο θα ακολουθούσαν τον ίδιο δρόμο και άλλοι γηραιοί Μητροπολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Μητροπολίτες που έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους, Θεσσαλονίκης και Παραμυθίας, εξελέγησαν τον Ιούλιο του 1974, το θερμό εκκλησιαστικό καλοκαίρι όπως έχει χαρακτηριστεί.

Στις 24 και 25 Αυγούστου θα συνεδριάσει για τελευταία φορά υπό την παρούσα σύνθεσής της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα των παραιτήσεων καθώς αυτές πρέπει να γίνουν δεκτές από την ΔΙΣ και να οριστούν στη συνέχεια τα προβλεπόμενα από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Συνεπώς, στις 9 Οκτωβρίου, οπότε και θα συνεδριάσει η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά την Θεσσαλονίκη και η Ηγουμενίτσα αναμένεται να μάθει τον νέο της Ποιμενάρχη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *