Στις Βρυξέλλες Γιάννης Λώλος, Σπύρος Παππάς και Σταυρούλα Μπραϊμη-Μπότση

Share Button

BRIXELLESΤα βασικά χαρακτηριστικά και οι στόχοι του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020 αποτέλεσαν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» που διοργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη.

Σαράντα δήμαρχοι και δέκα περιφερειακοί σύμβουλοι από όλη τη χώρα συμμετείχαν στην εκδήλωση, ύστερα από πρόσκληση της κα. Σπυράκη. Μεταξύ των σαράντα Δημάρχων συγκαταλέγονται και οι Δήμαρχοι των τριών Δήμων του Νομού Θεσπρωτίας.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, την οποία χαιρέτησε και ο Ολλανδός συντονιστής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΕΚ, Lambert van Nistelrooij, οι τοπικοί άρχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να ενημερωθούν για τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η κάθε τοπική κοινωνία ώστε να καταφέρει να υλοποιήσει τα απαραίτητα έργα με τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε.
Η επίσκεψη των αυτοδιοικητικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ολοκληρώθηκε με μία ακόμα εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε και συντόνισε η κα. Σπυράκη.
Στην εκδήλωση αυτή, με θέμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG EMPL) έκαναν εκτενή παρουσίαση του εθνικού πλαισίου για την κοινωνική οικονομία αλλά και των ευκαιριών χρηματοδότησης που παρουσιάζονται για τους Δήμους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ενώ αρμόδια στελέχη από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (DG EAC) έκαναν αναλυτικές παρουσιάσεις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ και Creative Europe.
Τα νέα αυτά ανταγωνιστικά προγράμματα παρέχουν στους Δήμους ευκαιρίες χρηματοδότησης για δράσεις κατάρτισης, εκπαίδευσης αλλά και προώθησης του πολιτιστικού προϊόντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *