Στον ανακριτή κατέθεσαν οι κτηνοτρόφοι της Αετομηλίτσας Ιωαννίνων για τους “κλεμμένους” βοσκότοπους

Share Button

provataTην πόρτα του ανακριτή Λάρισας πέρασαν την Τρίτη οι κτηνοτρόφοι από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων, μετά την μήνυση που κατέθεσαν κατά παντός υπευθύνου (φωτογραφίζοντας τις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ) για την απώλεια βοσκήσιμης γης, που συνεπάγεται χάσιμο κοινοτικών πόρων.

Οι κτηνοτρόφοι, με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Μιχάλη Τζιότζιο, έδωσαν αναλυτικά στοιχεία για τις περίεργες αλλαγές που σημειώθηκαν το 2014 στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των βοσκότοπων, ενώ με την ολοκλήρωση της προανακριτικής διαδικασίας θα σταλεί ο φάκελος στον Εισαγγελέα Ιωαννίνων, ο οποίος θα αποφασίσει αν η υπόθεση καταλήξει στο ακροατήριο ή στο αρχείο.

Οι κτηνοτρόφοι θεωρούν δεδομένη την πρώτη περίπτωση και μάλιστα χαρακτηρίζουν κακουργηματική την παράβαση που σημειώθηκε εις βάρος τους.

Οι καταγγελίες που είχαν προηγηθεί εκ μέρους ομάδας μετακινούμενων κτηνοτρόφων της Αετομηλίτσας, αποκάλυπταν την τεράστια απάτη που έστησε κύκλωμα επιτηδείων με τα βοσκοτόπια.

Θύματα είναι πραγματικοί κτηνοτρόφοι οι οποίοι ενώ διατηρούν εδώ και χρόνια συγκεκριμένες χορτολιβαδικές εκτάσεις, βρέθηκαν ξαφνικά στα χαρτιά του ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς δικαιώματα ενεργοποίησης και φυσικά χωρίς επιδοτήσεις.

Όπως προκύπτει μετά από έρευνα που έκαναν μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι της Αετομηλίτσας με τη συνδρομή τοπογράφων αλλά και δικηγόρων, η μεγάλη απάτη έχει γίνει από κύκλο συμφερόντων. Μέλη του κυκλώματος αυτού βρέθηκαν ξαφνικά με βοσκοτόπους χιλιάδων στρεμμάτων και κοινοτικές επιδοτήσεις εκατομμυρίων.

Αυτό το οποίο ελέγχεται είναι εάν και κατά πόσο στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται και στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ…

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην απάντηση που δόθηκε προφορικά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην ομάδα μετακινούμενων κτηνοτρόφων τους αναφέρθηκε ότι στην Αετομηλίτσα δεν υπάρχει βοσκότοπος!!

Το πιο αξιοσημείωτο όμως είναι ότι αναφέρεται άτομο από τη Δράμα, να εμφανίζεται ως κάτοχος βοσκοτόπου μεγάλου μέρους, από τα 27 χιλιάδες στρέμματα της Αετομηλίτσας, χωρίς να κατέχει ζωικό κεφάλαιο και χωρίς να έχει επισκεφθεί ποτέ την περιοχή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *