Στον Παραμυθιώτη Ανδρέα Σπυρόπουλο τα ηνία της ανασυγκρότησης του ΚΙΝ.ΑΛ και της προετοιμασίας του Συνεδρίου

Share Button

Πρόσωπα και πολιτικές που υποστηρίζουν τον στόχο του για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στις εθνικές εκλογές τεστάρει και επιλέγει αυτές τις μέρες ο Νίκος Ανδρουλάκης, διατηρώντας ανοιχτές τις κεραίες του στο πεδίο των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Με τη διπλή ιδιότητα -του προέδρου και του ευρωβουλευτή- επιχειρεί, ένα μήνα μετά την εκλογή του, να συγκροτήσει τις νέες ομάδες κρούσης του ΠΑΣΟΚ στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, καθώς και να αξιοποιήσει τις «γέφυρες» με τους βασικούς «παίκτες», ηγέτες και στελέχη της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Ο νέος πρόεδρος απαντά σε όσους σπεύδουν να του ασκήσουν κριτική για τους ρυθμούς στελέχωσης του επιτελείου του ότι προτιμά τα σταθερά βήματα. Δηλώνει, μέσω συνεργατών του, ότι μέσα στον Γενάρη θα είναι έτοιμο το πλάνο και «ετοιμοπόλεμο» το κόμμα, ακόμη και για πρόωρες κάλπες εντός του 2022.

Η επιλογή των κατάλληλων προσώπων

Οσοι βρέθηκαν μαζί του μετεκλογικά στο ίδιο τραπέζι κρατούν μια φράση του, την οποία εκλαμβάνουν ως βασική αρχή για την επιλογή των κατάλληλων προσώπων στο κεντρικό και τα άλλα επιτελεία: όποιος ή όποια αναλαμβάνει θεσμικό ρόλο στο κόμμα δεν τον εγκαταλείπει σε… έναν μήνα για να κατέβει υποψήφιος βουλευτής. Πρόκειται για έναν δεσμευτικό κανόνα που εκλήθησαν πρώτοι απ’ όλους να ακολουθήσουν οι εξ απορρήτων και πιστοί συνεργάτες του, Ανδρέας Σπυρόπουλος και Στέφανος Ξεκαλάκης. Το δίδυμο του Ανδρουλάκη θα σηκώσει, αρχικά χωρίς αξιώματα, το βάρος της Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ σε κάθε νομό και δήμο για την αυτοργάνωση του κόμματος.

ΚΙΝΑΛ_1
Ανδρέας Σπυρόπουλος και Στέφανος Ξεκαλάκης

Θα διεκδικήσουν βουλευτική έδρα στην πορεία; Ο κ. Σπυρόπουλος λέγεται ότι θα συνεχίσει να κρατά τα ηνία της ανασυγκρότησης του κόμματος και της προετοιμασίας του Συνεδρίου -το ερχόμενο καλοκαίρι-, ενώ ο κ. Ξεκαλάκης, με σημαντική πείρα και δίκτυα επαφών, ως πρώην γραμματέας, δεν αποκλείεται να διεκδικήσει βουλευτική έδρα στην Αττική, ίσως στον Νότιο Τομέα.

Η δύσκολη εξίσωση αφορά τον ορισμό εκπροσώπου Τύπου. Οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Ανδρουλάκης προσανατολίζεται στο να ορίσει δύο εκπροσώπους, μία γυναίκα και έναν άνδρα που δεν θα είναι βουλευτές. Ο Απόστολος Πάνας, το όνομα του οποίου ακουγόταν για το πόστο του εκπροσώπου ορίστηκε τομεάρχης Ανάπτυξης, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος (τον πρότειναν για τη θέση) δεν είναι βουλευτής αλλά έχει απαιτητικό και κρίσιμο ρόλο και ο Δημήτρης Μάντζος βολιδοσκοπήθηκε μεν, αλλά κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι καθοριστικής σημασίας στο μεταβατικό στάδιο η παραμονή του στη Βουλή ως διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Τα αποκαλυπτήρια του εκπροσώπου και του αναπληρωτή του θα γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες – ίσως μετά την επιστροφή του προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. από το Στρασβούργο, την προσεχή Πέμπτη.

www.protothema.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *