Super League 2: Αερολογίες Αυγενάκη στη Βουλή!

Share Button

Για μία περίπου ώρα μιλούσε ο Λευτέρης Αυγενάκης στη Βουλή και δεν είπε τίποτα επί της ουσίας σε ό,τι αφορά την Super League 2.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναλώθηκε σε καταγραφή των ποσών που μοιράστηκαν στις επαγγελματικές λίγκες από τη φορολόγηση του στοιχήματος, αλλά δεν αναφέρθηκε ποτέ πως έφτασε στο σημείο να δίνει «ψίχουλα» στην SL2.

Επιχείρησε ξανά να μεταφέρει όλες τις ευθύνες στη διοργανώτρια, χαρακτηρίζοντας ως εκβιαστικές τις απαιτήσεις για την χρηματοδοτησή της, λέγοντας μάλιστα ότι ουδέποτε μίλησε για συγκεκριμένα ποσά.

«Έχει ευθύνη η διοργανώτρια για Απόλλων Λάρισας και Ηρόδοτο που αγωνίζονται χωρίς εγγυητική και πιστοποιητικό» είπε μεταξύ άλλων, ξεχνώντας ότι ο νόμος έχει αλλάξει και πλέον οι ομάδες τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών.

Τόνισε ακόμη ότι «εκείνοι αποφάσισαν τη διακοπή, είναι δική τους αρμοδιότητα να πάρουν απόφαση να επιστρέψουν στη δράση και μετά να συνεχιστεί ο διάλογος».

Τώρα για ποιον διαλογο εννοεί ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν γνωρίζουμε. Κι αυτό διότι το ποσό που έχει υπολογίσει για την SL2 είναι πλέον 1,7 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 70.000 ανά ΠΑΕ.

Επικαλέστηκε δε τις εγγυητικές επιστολές των ομάδων ως μέτρο για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και πως «θα βρούμε τρόπο με τα χρήματα από τις εγγυητικές να προστατέψουμε τους εργαζομένους».

Σε ερώτημα της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελίας Λιακούλη (Νομός Λάρισας) για το πως η SL2 από τα 8,5 εκατ. ευρώ, έπεσε αρχικά στα 5,3 και καταποντίστηκε στο 1,7, ο Αυγενάκης πέταξε πάλι την μπάλα στην εξέδρα.

Έκανε λόγο πως στην αρχική ΚΥΑ τα ποσά για την κατανομή στον αθλητισμό, ήταν με την πρόβλεψη ότι τα κέρδη από τη φορολόγηση του στοιχήματος θα έφταναν έως 100 εκατ. ευρώ κάτι που δεν έγινε.

Όπως γράψαμε και παραπάνω: το αρχικό 8,5 έγινε 5,3 και εντέλει φτάσαμε στο αστείο 1,7. Επί της διαδικασίας και των κριτηρίων, με λίγα λόγια ο Αυγενάκης δεν είπε ούτε λέξη.

Έριξε ευθύνες στην Super League 2 για την αναδιάρθρωση!

Αντίθετα, εξαπέλυσε επίθεση στην Super League 2 φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να την κατηγορήσει, πως μαζί με την ΕΠΟ, είναι υπαίτιες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την αναδιάρθωση!

«Είναι δικό τους κατόρθωμα, παραβίασαν το νόμο» είπε ο Αυγενάκης κατά την ομιλία του, θέλοντας να εξηγήσει τι έγινε το 2020 και λέγοντας ότι είχε συμφωνηθεί περιορισμένος αριθμός ομάδων για τη βιωσιμότητα της κατηγορίας.

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα πως γίνεται η αναδιάρθρωση, που έγινε με τις ευλογίες του, να βαραίνει την διοργανώτρια και την ΕΠΟ, όταν το δρόμο άνοιξε ο ίδιος ο υφυπουργός Αθλητισμού και προηγήθηκε χρηματοδότηση από το στοίχημα την προηγούμενη σεζόν.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι έγιναν 13 αναφορές για πιθανή χειραγώγηση στην SL2, εκ των οποίων για επιπλέον έρευνα πήγαν 11 περιπτώσεις και να μένουν μόλις 2 για περαιτέρω διερεύνηση από τη δικαιοσύνη.

Απαντώντας μάλιστα στο Βουλευτή Ν. Αχαϊας από το ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνου Μάρκου, τόνισε πως η Παναχαϊκή είναι μέσα στις 13 αναφορές της Sportradar.

Από τις αερολογίες Αυγενάκη στη Βουλή προέκυψε ότι υπάρχει κι ένα ματς του μπάσκετ που χρήζει περαιτέρω διερεύνησηςΗ Super League 2 όμως είναι το πρόβλημα του Αυγενάκη, την ώρα που κανένα παιχνίδι δεν έχει κριθεί -προς το παρόν- χειραγωγημένο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *